Какво се случи на изложбата “Write or Ride”

Скейт и Графити? Какво  общо имат тези две субкултури? Това разбрахме на откриването на изложбата “Write or Ride” на 07.09. Концепцията е дело на GIFTED, скейт дъските са от Blank Deck Supply, а куратурът Валери Гюров покани общо 26 от най-добрите артисти в България, а дори и извън нея.

Write-or-Ride-_22Write-or-Ride-_21Write-or-Ride-_19Write-or-Ride-_15Write-or-Ride-_11

Откриването се състоя паралелно на две локации – в GIFTED и Bare Hands Society, а работите на артистите бяха разпределени между двете локации. Това стимулира хората да се разходят из центъра от едната локация до другата, за да видят цялата изложба. Някои бяха пеша, други с колела, а трети дойдоха със скейтове.

Write-or-Ride-_18Write-or-Ride-_14Write-or-Ride-_13Write-or-Ride-_7Write-or-Ride-_6Write-or-Ride-_3

Срещнахме както много от любимите ни артисти, така и много скейтбордисти и приятели.  Jameson също подкрепиха събитието и се погрижиха всеки гост да опита супер свеж коктейл, докато разглежда творенията на артистите.

Изложбата няма тема, за да може всеки артист да представи себе си и своят стил по свой собствен начин. На входа на GIFTED беше оставена и една чиста дъска, на която всеки остави своят подпис.

Write-or-Ride-_16Write-or-Ride-_12Write-or-Ride-_9Write-or-Ride-_5Write-or-Ride-_1Write-or-Ride-

 

Ако искате и вие да разберете къде се срещат скейта и графитите, можете да го направите до 20-ти септември на двете локации. След това останалото от изложбата ще бъде пренесено в първият закрит скейт парк в София – Five High, заедно с още една скейт изложба организирана от OSM Clan, която ще стартира на 17 Септември в бар Switch.

 

Снимки: Велико Балабанов