Третото издание на градския фестивал White Rabbit идва на 6 и 7 юли

Белият Заек трансформира отсечка от софийската улица „Иван Вазов“ от синя зона в творческо пътешествие, водено от фантазията на талантливи артисти и актуални градски теми.

Фестивалът за музика и изкуство се завръща с характерното си новаторско и провокативно съдържание и ще представи музиканти, съвременни артисти, диск жокеи, дизайнери и други смели визионери.

В двата дни на събитието улицата ще се превърне пъстър дом за съвременно музикално и визуално съдържание. Заведенията и галериите в отсечката, временно поемат функцията на “изложбени зали”. Така улицата, освободена от автомобили, остава пряк свидетел на изживяването наречено “Бял заек”.

Тази година музикалната сцена се измества на гърба на Народния Театър “Иван Вазов”. Така пешеходната зона на фестивала се разширява по ул. “Иван Вазов” (от ул. “Георги Бенковски”) до ул. “6-ти септември”. Като партньорски локации към фестивала се включват ресторант CheckPoint Charlie, клуб TELL ME, One Gallery и клуб Carrusel.

На дневната музикална сцена ще се качат Kan Wakan, DAYO, Mila Robert, Kontroversi, Лили Гелева и Мартин Костадинов, Disco Comrades, 1000 names, Charlie, Timoshenko, Ebbesen и Funkusion, а нощната програма на Заека продължава и в късните часове в TELL ME с британците Crazy P и клуб Carrusel със специален гост Guy Williams в събота и 80s Clash, и Elma в неделя.

Отделно от музикалната програма, се подготвят представяния, пърформанси и изложби от

ONE Gallery, SARIEV GALLERY, the fridge, СОПА и Sito Studio.

За детската публика ще има арт работилница с Muzeiko.

За повече информация следете събитието във Facebook. Дневната програма през двата дни е с вход свободен.Нощната програма на Заека следете тук. За нощното събитие на 6 юли билети ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo.

Проектът е финансиран по Програма „Култура“ на Столична община.