Белият заек изскача на улицата

Дойде и това време от годината, когато Белият заек отново ще завладее улицата.

Второто издание на феста White Rabbit, който цели ежегодно да преобразява софийската улица „Иван Вазов“ в импровизирана сцена за музика, дизайн и съвременно изкуство, е тази седмица на 16 и 17 юни. Фестивалът е замислен в двудневен формат със съвременно и провокативно съдържание, насочено към активния градски човек.

Локацията на събитието не е случайна – отсечката от емблематичната ул. „Иван Вазов“ ще грейне с естествена „сценография“ от внушителни архитектурни паметници. Проектът има мисия за създаване на съвременна и устойчива градска среда, като свързва различни арт форми от музика до съвременно изкуство, дизайн и нови технологии, в едно резониращо и пълноценно изживяване.

White Rabbit залага на некомерсиални творци, като им дава сцена за изява, a посланията от тяхното авторско творчество ще открият на по-широката публика.

Програмата включва музика, съвременно изкуство, дизайн, творчески уъркшопи за деца, пърформанси и други активности, внимателно замислени като общо изживяване за посетителя. Част от тях са:

Димитър Горчаков – добре познат на любителите на джаз музиката в България. На сцената на фестивала виртуозният клавирист ще представи акустичния си джаз/соул проект с изключително талантливите вокалисти Aled Urdu и Павел Терзийски.

Les Animaux Sauvages – нов електро/уейв/пост пънк проект с европейска насоченост, визия и звучене, зад който стоят три от най-оригиналните, стилни и интересни личности на софийската музикална сцена – Сибила Серафим, Насо Русков и Ивайло Стоядинов – Чарли.

The Bedlam Club – те идват по целия път от суровите степи на Русия, мъгливите блата на Шотландия, дълбоките джунгли на Западна Франция и, разбира се, могъщата България. Samuel Pocreau свири на клавир и кларинет, Tavis Preston на бас китара, Dmitry Yago- din на барабани и Георги Попов на перкусии, а музиката им се определя най-лесно като психаделичен филмов джаз.

Освен впечатляващите артисти, фестивалът ще предлоци и игра тип “quest”, разработена от гейм дизайнера Оракул съвместно със студиото за виртуална реалност. На 12 ключови места в центъра на София ще бъдат скрити 12 илюстрации на заек от художника Ясен Згуровски. Откривайки дадена илюстрация, всеки посредством камерата на телефона си ще види заека да оживява в анимация, която дава насоки за намирането на следващия заек в куеста. Разказът на играта се върти около намирането на скрите на пръв поглед съкровища в градската среда.

Накратко
12 шарени зайчета са разпръснати из центъра на София и биха искали да са заедно на любимото си събитие White Rabbit Festival. Можете да им помогнете като ги съберете и доведете със себе си на 16ти и 17ти юни на ул. Иван Вазов 12.

Повече може да научиш в събитието във Facebook.