What about Good Guy Boris?

Изкуството никога не може да ни е безразлично, независимо под каква форма е представено. Още повече, когато са замесени и български артисти. Преди два дни станахме свидетели на интересна акция от страна на Good Guy Boris. На столичния булевард България той отново демонстрира уменията си като изрисува част от стена по много интересен начин. Въоръжен с боя, спрейове и валек той изобрази мобилна версия на Facebook месинджър а текста вътре гласеше: What about us?

Любопиството ни не спря само до там да го видим на живо, но ни накара и да потърсим самия Boris, който беше така добър да ни отговори на няколко въпроса.

boris6
Снимка: Стефан Колев

 

Asphalt: Здравей. Впечатлени сме от последната ти работа, която е едновременно супер семпла, но в същото време сме сигурни, че има доста замисъл. Би ли ни разказал? 

Boris: Историята е дълга, но на кратко. Това произведение е поредицата Fear Of Missing Out, по която работя напоследък, фокусирайки се върху разочарованието, иронията и тревожността от социалните мрежи.

Asphalt: А защо Facebook и „What about us?“ ?

Boris: Като цяло съм голям привърженик на социалните мрежи и на настоящето, затова мисля, че е важно да принтираме най-важните социални топици, които създават те. Например трите точки са нещото, което възбужда надеждата и поражда тревогата в тези, които го четат, а после се появява една емотикона или нищо. Истината е, че социалните мрежи ни събират, но и разделят. Тази серия е насочена повече за човешките отношения и специално онлайн запознанствата.

boris5
Снимка: Стефан Колев

Asphalt: Какво послание трябва да остави за всички, които го видят? 

Boris: Това са паметници за следващите поколения, които ще се родят и ще използват различни програми за комуникация. Когато няма да има iOS и iMessages, a някаква друга виртуална реалност.

Снимка: Стефан Колев
Снимка: Стефан Колев