Уестбрук не признава граници – нито в играта, нито в модата

Стилът му на обличане е подобен на този, който изповядва на паркета между баскетболните кошове – крещящ, забележим, различен и неподатлив на граници. Той е Ръсел Уестбрук. 30-годишен, родом от Лонг Бийч, Калифорния и през последното десетилетие едно от най-популярните имена в NBA. Двукратен най-добър реализатор на сезона, двукратен лидер по асистенции, “Най-полезен играч”, олимпийски и световен шампион с националния отбор на САЩ и моден революционер, поне що се касае до елитната компания, наречена национална баскетболна асоциация.

На игрището Уестбрук е като една неизчерпаема топка от енергия, която снове навсякъде и прави всичко, буквално. Няма как да не го забележите. Ръс не остава незабелязан и във времето, съпътстващо мачовете, след като в последните няколко сезона баскетболните суперзвезди се надпреварват както в заниманието, което запълва длъжностната им характеристика, а именно – да играят, така и в това кой ще се покаже като по-стилен или понякога просто по-екстравагантен от модна гледна точка.

Ако такова модно съревнование действително съществуваше, то без каквото и да е съмнение Уестбрук щеше да е на върха. Години наред той е едно от лицата на Jordan Brand, преди известно време създаде собствена марка за дрехи, носеща името Honor The Gift, а сега направи съвместна капсулна колекция с шведския бранд Acne Studios, който залага предимно на деним при създаването на дрехите си.

“Интересувам се от мода още от дните си на ученик. Разбира се това, че играя в НБА ми помага, a използвайки този шанс, намерих път към доста повече възможности и хора, но модата винаги е представлявала интерес за мен. Честно казано, винаги нося каквото поискам – без конкретен бранд”, обяснява той влечението си към модата.

Съвместната колекция на Уестбрук и Acne Studios носи името Acne Studios x Russell Westbrook Collection и включва редица продукти, включително анорак, ризи, джинси, къси панталони и жилетки, като всички от тях са изработени от деним.

“Всички дрехи от колекцията са ми любими”, категоричен е Ръс. За него това не е първи досег с Acne Studios, след като по-рано през годината бе лице на пролетно-лятната им колекция.

Снимки: facebook.com