София на гърдите ти, бате

Даваме почивка на деведесетарската мания, която се набива навсякъде и обръщаме поглед към една малко по-непретенциознна марка.

Weekend Offender привлече вниманието ни със серията Sofia, която са пуснали съвсем скоро. Британският кежуал бранд за дрехи е създаден през 2004 в малко градче до Кардиф и носи в себе си духа на бурните поколения от предходните години. В същото време се вдъхновява от съвременните субкултури и успява да се впише в тях. Познат е най-вече сред футболните фенове, които се асоциират с философията и характера му.

Sf_4Sf_2Sf_1

От години марката отдава почит на големите градове като изписва имената им върху тениските си. Традицията стартира неотдавна, когато отварят магазина си в Сохо, Лондон и решават да покажат, че те са хората, които контролират квартала. Много бързо след това започват запитвания и от магазини в други държави, а в момента такива серии се създават за – Берлин, Стокхолм, Барселона, Париж, голяма част във Великобритания и много други. София се присъединява към дългия списък в края на миналата година, а през 2018 още един български град ще се включи. Скоро ще разбереш кой.

Колекцията на Weekend Offender и лимитираната серия Sofia може да откриеш онлайн в Midgardshop.