Hit the Streets – V:RGO от “махалича”

Хората, които „удрят улиците“ – скейтъри, хиксъри, фотографи, изпълнители, графити артисти и много други. Те са навсякъде около нас, а полето им за изява е именно улицата. Оставят своите следи, променят облика на стрийт културата и помагат за развитието и.

Един от тях е Виктор Руменов Йорданов, по-известен като V:RGO. Той е от Бургас само на 19 години, но вече е решил с какво да се занимава, а именно да се прави музика. Последното, което може да чуеш от V:RGO се казва SAHARA (prod. by Artimox) и е качено в канала му в YouTube.

Това обаче е само малка част от всичко, което може да прочетеш в редовете надолу.

Asphalt: Здравей, започваме директно с въпроса кое те накара да се обвържеш с рап музиката и въобще с музиката като цяло?

V:RGO: Здравейте, първо искам да започна с това, че оценявам работата ви, че давате възможност на младите изпълнители да споделят идеите си и да се представят на аудиторията.

За музиката… аз от малък съм нейн почитател, идвам от музикално семейство, баща ми е бил брейк танцьор и може би от там съм взел усета за ритъм. Слушал съм всякаква музика от дръм енд бейс до Linkin Park, но с рапа се запознах покрай по-големия ми брат. Той непрестанно слушаше Lil John, 50 cent, Ludacris и други. Покрай тези изпълнители за забавление сме си правили фрийстайли и песни на техни инструментали.
Бързо прескачам годините, през които бях просто слушател и стигам до 01.11.2015  – денят, в който се прибрах от училище, хапвах бобец и слушах една песен на Drake. Намерих инструментала на въпросната песен и записах някакъв текст, забързах бийта на 1.25 speed и пробвах текста няколко пъти, докато не го научих почти наизуст. Реших да снимам клипче как го рапирам, за да го кача във Facebook. След малкото, но хубави отзиви под клипа събрах кураж и самочувствие да си купя домашно студио и да започна малко по-сериозно.

Asphalt: Разкажи ни за „махалича“?

V:RGO: Хаха, доста интересен въпрос. Първо „махалича“ няма как да бъде обяснен с думи. Той трябва да бъде изпитан, да си част от него, да си израстнал в него, но ще се опитам да го опиша в резюме. Всеки си има място, което нарича дом. За нас домът, освен че беше апартамента, в който майките ни готвиха, бяха и улиците, пейките, беседките, училищата… В даскало ни преподаваха много неща, но мястото където наистина се поучавахме и трупахме знание бяха именно улиците на „махалича“.
Моята махала е „Славейков“ в град Бургас. Адаптирани сме към живота в нея, личи си по говора ни, по външния ни вид, по походката, не се преструваме на някакви, просто така сме израстнали. Накратко, ако не успееш да се задържиш на крака в този умален вид на света наречен „махалич“, то със сигурност няма да си стабилен в големия свят.

И между другото само искам да споделя, че едно от най-важните неща в живота е хората около теб да слушат музика, която не само цениш, но и разбираш от културата и.

Asphalt: Псевдонимът обвързан ли е със зодията ти?

V:RGO: Да, V:RGO, произнесено ВИРГО идва от латински и значи Дева. Това е моята зодия. Аз вярвам, че мястото и времето, в което си се родил имат голямо значение за
това какви качества ще притежава характера ти и уважавам до болка зодията ми. Дори забелязвам, че хората започват да се интересуват от зодии покрай името ми и също
хора, които са моята зодия се чувстват по-близки с мен. За мен е важно, че името ми е значимо, а не е просто прякор от „махалича“.

IMG_20170329_015904_467

Asphalt: Бъдещи творчески планове? 

V:RGO: Имам толкова много идеи и виждам толкова надалеч в бъдещето, че съм си начертал пътя към успеха и вече вървя по него като бързоходец. Ще успея с това, с което се занимавам и ще докажа на младите, че не само дипломата може да те спаси в този суров свят, но и твоите умения и въображение. Ще се постарая да бъда това, което съм, да срещам готини хора за колаборации и да се работи с лекота и стил.

Asphalt: Гледаш ли към световната сцена или искаш да се докажеш на локално ниво?

V:RGO: Абсолютно! Не крия това, че ще навлизам с големи проекти за световната сцена. Просто се изисква търпение. Започнах с желанието да се докажа на локално ниво, но с времето
осъзнах, че притежавам много повече от капацитета на България, без да преувеличавам. Въобще не се съмнявам, че ще съм нещо голямо за световната сцена.
Моята музика не е много респектирана тук. С удоволствие я налагам и знам, че ще бъде оценена както подобава един ден. Вижданията ми са, че хората не са много отворени за нови неща и всичко ново тук бива оплюто преди да му се даде шанс, но съм сигурен, че ще премине и този момент.

Asphalt: Знаеш ли коя е активната съставка на тусирола?

V:RGO: Да, разбира се. Винаги, когато пея, имам идея за нещото, което споменавам в песента. Активната съставка е Ефедрин. Той се използва от спортисти за подтискане на апетита и повишаване на активността. Доста момчета и момичета се поинтересуваха от ефектите на Тусирола и не им спестявам нищо. За мен в изкуството няма ограничения. Пея каквото ми е на душата, звучи ли яко, има ли „сос“ (хубава енергия) – записвам го. Имам песни, в които говоря смислени неща, но имам и такива като „TUSIROL“, защото не всичко в музиката трябва да е информация за осмисляне. Напротив музиката се прави и за разпускане на мислите, а именно това ми беше целта с тази песен.

Future в големия му хит „Мask Off“, повтаря наименованията на наркотици многократно, но никой не се впряга да мисли дали това няма да подкани някой да ги опита, нали?
Естествено, че не! Те мислят как ще купунясват с компания и всички ще знаят текста и ще им е готино да го повтарят, защото звучи добре и неангажиращо. Никого не задължаваме да опитва
каквото и да било, това че се пее за определено нещо, в никакъв случай не означава, „пробвай и ти“.

Asphalt: Ако можеше да избираш за бъдещата си кариера, кое би избрал на всяка цена – пари или слава?

V:RGO: Попринцип трябва да си доста глупав да имаш едното без другото, защото със слава идват парите, ако знаеш как да ги получиш. Някой хора се задоволяват само със слава,
което не е лошо, но аз търся финанси, за да мога да прогресирам. В интереса ми е славата, защото смятам, че това ми е призванието и я посрещам я с широко отворени обятия.

Asphalt: Освен музиката, други хобита имаш ли?

V:RGO: Покрай музиката всички други хобита бледнеят вече. Преди музиката тренирах какво ли не – MMA, Muay Thai, футбол… Сега излизам с нови хора, тренирам за вътрешен баланс
и като цяло си гледам кефа, защото това е най-важното да си в добро настроение. Така привличаш само хубави моменти.

Asphalt: Кой ти прави бийтовете?

V:RGO: Човекът, който повярва в мен беше Атанас Нейков или както повечето хора го знаят – ArtimoX. Това момче ми писа кратко време след като пуснах първата си песен с клип.
Забеляза, че инструменталът ми не е авторски и реши да ми прати няколко негови произведения за колаборация. Веднага се спогодихме и покрай него се запознах с доста
бийтмейкъри в сферата, сред които наравно добри са Николай Петров /Shizo/, Венелин Илиев /Big Venzo/, Денис Гаврилов /RUSTY/ и други. Най-важното, което хората не
осъзнават е, че ние пишем текста, но без тези хора песните ни няма да са нищо и ме е яд, че бийтмейкърите не получават достатъчно кредит за това, което правят. Силно се надявам да станат по-респектирани от аудиторията, защото допринасят неописуемо много за музиката.

Asphalt: Разкажи за албума?

V:RGO: Наскоро се събрахме група хора, които работим заедно и решихме да създадем SAUCE KIDS GANG. Ние сме млади, със свежи идеи талантливи момчета, които сме тук
да покажем, че имаме нужното за успех. Измежду всички идеи за проекти и цялата продуктивност осъзнах, че съм събрал доста песни, които някак си пасват заедно и реших да ги включа в един микстейп от 7 песни, които пускам през 4 дена, с изключение на последната, която най-вероятно ще излезе малко по-късно. Това са песни, в които са замесени Mom4eto от BNR и TLay от ACBG на фийтовете, TRF от SKG на обработката, АrtimoX (SKG), Shizo (SKG), Chiba и Givezov на бийтовете и $OMEONE (SKG), заедно с AMSTELIO (SKG) зад бруталната обложка.
В този скромен тейп показвам как прогресирам и отстоявам мястото си, като налагам нов стил с много сос.

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

V:RGO: Питат ме какво е сос. Сосът е енергията на песните – просто така е по-лесно възприета от аудиторията, а и звучи яко- „сос, сос, сос“. От там идва и името на тейпа „SAUCE KID“. Раздаваме този сос на всички слушатели и фенове и се стараем да им повлияем позитивно, а не само да ги депресираме с проблеми, защото достатъчно ги имаме по новините. Странното е, че микстейпът се получи доста по-добре отколкото очаквах. За пръв път моя песен влезе в „Набиращи популярност“ в YouTube. Песента се казва „TRAP LAPE“, клипът си го правих изцяло сам, инструменталът е на Givezov, но и аз съм го барнал.

V:RGO: Постарах се да звучи новаторско и силно и като гледам се получава доста добре. Забелязах, че аудиторията все повече започва да оценява труда в музиката, купуват се дискове, има интерес. Още по-добре ще е хората да приемат „новата вълна“ като нещо хубаво, а не да бъде критикувано само при идеята, че е различно.

 

Всеки, който иска да се сдобие с диск с микстейпа на V:RGO може да му пише на лично във Facebook. Дискът ще бъде подписан с много сос и любов.