Urban Fest представя Marble Souls

Както вече ви споменахме, за втора поредна година Serdika Center, съвместно с DJ Marten правят едно нестандартно събитие – Urban Fest. В рамките на една седмица (01-07.07), в самия търговски център, ще имаш възможност  да се насладиш на музика, коктейли и множество промоции.

Ние решихме да те запознаем с едни от участниците – Screamoe & Kxcks от Marble Souls.

Asphalt: Кои са Marble Souls?

Screamoe: Screamoe, St3ykul, Kxcks, Xonic и Criteria – петима души със сходни интереси, сходни разбирания за клубната сцена в България и една нестихваща любов към музиката. Стараем се под една или друга форма да образоваме нашата аудитория и да покажем, че в музиката има много стилове и движения, които са различни от мейнстрийма, но еднакво подходящи за парти и забавление.

Kxcks: Преди всичко това са едини от хората, от който черпя вдъхновение всеки ден и се радвам, че съм част от този нестандартен проект. Идеята на Маrble Souls е да сме различни. Стараем се да пречупим призмата с разнообразие от гъзарска селекция с по-различно от общо приетото звучене.

Asphalt: Вие сте специални гости на Urban Fest в Serdika Center. Къде ще можем да ви чуем и какви са ви очакванията?

Screamoe: За първи път ще пускам музика на това събитие и ми е доста интересно как ще се получи. Всеки от нас ще е позициониран в определен магазин или на главната сцена. Kxcks може да сподели повече информация.

Kxcks: Аз лично съм за втори път. Миналата година беше зверско и да ви кажа честно, нямам търпение вече да е петък, хаха.

Asphalt: Харесва ли ви идеята да има такъв тип събития като Urban Fest – музика, коктейли и много намаления?

Screamoe: Музиката и коктейлите винаги са вървели ръка за ръка. А шопингът е съществена част от тази култура – всеки иска да изглежда добре, когато отива на парти. Идеята да се съчетае цялото това преживяване в едно събитие доста ми допада. Дори и аз мисля да се възползвам от намаленията, хаха.

Kxcks:  Всяка идея свързана с музика, коктейли и мода ми се набива в очите, а особено в топлите, почивни дни. Какво повече му трябва на човек?

Asphalt: С какво вашите музикални селекции се отличават от другите?

Screamoe: Моята музикална селекция никога не е само от един стил – в един момент ми става скучно и искам да разнообразя. Затова винаги сетовете ми преливат от стил в стил. Главно това са hip-hop, trap, baile funk и  afrobeat. Обожавам плътния бас и много често залитам и към по-тежки парчета. Селекцията ми винаги зависи много и от мястото, където пускам, както и от самата публика. Този път мисля да експериментирам и в единия от дните да пускам изцяло и само UK garage.

Kxcks: Като цяло се старая да не се забивам в един определен стил на пускане. Гледам да слушам музика всекиднeвно и да ъпгрейдвам селекцията си постоянно. Напоследък смесвам много r&b, funky soul и future beats.

Asphalt: Кой световен DJ е част от вашето музикално вдъхновение?

Screamoe: Моето вдъхновение още от самото начало е Borgore. Той ме вдъхнови да започна да пускам и да правя такъв тип музика. Soulection ми показаха пък точно това, което се опитваме да правим и с Marble Souls – музикалното богатство и положителния ефект, който може да има върху публиката. Бих добавил и още имена, но това са тези, които най-много са повлияли върху мен.

Kxcks:  Честно казано не e само един. Напоследък  се вдъхновявам от най-много от Кaytranada и определено Аustin Millz, който открих съвсем наскоро. Доста е ъндърграунд, но тепърва ще набира скорост.

Asphalt: Виждаме, че и двамата разбирате от мода. Откъде идва това ваше влечение към streetwear-a?

Screamoe: Любовта ми към модата е също толкова нестихваща, както тази към музиката. Още преди да живея в София превъртах страниците на eBay, за да търся обувки и дрехи, които исках да имам, но не можех да открия в България. Работата ми в BLOK също много допринесе за интереса и познанията ми в стрийт културата. Открих, че харесвам утвърдени класики, но в същото време не спирам да се интересувам от новостите в бранша. Днес имам възможността да работя с един от най-големите снийкър брандове в света, а колекцията ми от обувки продължава да расте.

Kxcks:  Влечението ми към модата не от едно място. Дълги години съм играл баскетбол и музиката е доста тясно свърза с това. Заедно с моя приятел Любомир Петров (KNXKLVN) стоим зад streetwear проект, с който се стремим да покажем, че не само на запад могат да се правят качествени и яки дрехи.

Asphalt: Развива ли се музикалната култура в българското общество?

Screamoe: Със сигурност да. Харесва ми, че има много млади изпълнители, които правят качествена музика. Харесва ми, че има хора, които са отворени към нови и интересни стилове, към нов тип преживявания. Харесва ми, че дневните партита станаха част не само от нашата концепция, но и част от ежедневието на хората и с всяко такова, те стават повече.

Kxcks: Категорично смятам, че музиката отива в правилната посока в последните години. На сцената изскочиха доста приятни, млади и талантливи артисти в лицето на Dayo, Preyah, Trombobby, Sava и Best Kept Secret, So Called Crew и други, което лично мен ме радва и знам, че най-доброто предстои!

Asphalt: Имате ли нещо да споделите с нас, което до сега не сте споделяли на никой?

Screamoe: Хейтът между DJ, изпълнители и крюта трябва да изчезне. Ако това стане, нивото на музикалната сцена в България ще е в пъти по-високо от това, което е в момента. Shout out за останалата част от Marble Souls, за Favela Gang, за семейството на Best Kept Secret и за всички, които ни подкрепят. Чакаме ви в Serdika Center!

Kxcks:  Просто да сме по-добри. Твърде малко хора движим сцената и този вид култура, за да се караме и хейтим. Трябва да се радваме на успехите на другите и да черпим вдъхновение от тях и по този начин да се опитваме да ставаме по-добри в това, което правим.

 

Фотограф: Димитър Кръстев