Oще един път: Undefeated и Nike Air Max 90

Сътрудничеството между Undefeated и Nike се радва на успех и за това говорят фактите. А те са следните – за втори път в рамките на по-малко от година двете страни обединяват действията си, за да доставят нов вариант на Air Max 90.

След като през август 2019 класиката бе преобразена, сега пак дойде време за нов прочит на силуета на Air Max 90. За разлика от предходната колаборация, когато петте чертички на Undefeated стояха отзад на кецовете, сега те са преместени на върха на езика.

По-интересното нововъведение този път е лого на Nike, което по традиция е позиционирано отстрани на кецовете, но е значително уголемено – на практика има по-дълга “опашка”, която продължава над камерата. Там, където преди стоеше надпис ‘AIR MAX’.

От компанията производител характеризират подхода си към втората серия на Undefeteated x Air Max 90 като „ретро футуристичен“. Полупрозрачни материали в комбинация с набук и велур оставят в миналото традиционната визия на модела, за да му придадат още по-модерен вид.

Разцветките са три – ‘black’, ‘blue’ и ‘white’. И докато класическите в черно и бяло са значително по-изчистени, то третата комбинира няколко цвята, основен от които е синьото и е посветена на традицията на Nike ACG и Nike Running.

Черната ще може да бъде закупена днес от undefeated.com. Другите два модела ще бъдат пуснати на 26 март. Датата, на която в цял свят се отбелязва Air Max Day.