Кои са най-продаваните кецове за 2019 година?

Nike доминира тотално в класацията за най-продаваните модели кецове на отминалата 2019 година. Американската компания пласира свои творения на първите три месета в подреждането, което бе осъществено от компанията за бизнес и маркетинг анализи NPD Group. Nike има още един модел по-назад в десетката, Adidas присъства с два модела, а останалите са Air Jordan на два пъти, Converse и Vans.

И така… Най-продаван модел на 2019 година е… Nike Air Max 270, което реално не би трябвало да е изненада, защото навсякъде по улиците може да забележите хора с 270-ки на краката. Вдъхновен от Air Max 93 и Air Max 180, Air Max 270 има камера, която е висока над 3 сантиметра, осигуряваща още по-голям комфорт.

Nike Air Force 1 Low

На второ място е една от иконите на NikeAir Force 1 Low. Близо 40 години след първата си поява на пазара, AF1 не разочарова, като класическите бели и черни разцветки могат да допълнят всеки outfit, а от компанията производител се стараят да разнообразяват максимално с нови и свежи варианти на този силует.

Nike Tanjun

Челната тройка се допълва от най-продаваната обувка на 2018 година – Nike Tanjun. Максимално опростен модел, който е кръстен на японската дума за “простота” и който на вид е максимално опростен, а и цената му е доста по-достъпна от тези на №1 и №2.

Adidas NMD R1

Идва ред и на първата не-Nike обувка, която се нарежда на четвърто място – Adidas NMD R1. Един от най-удобните модели на фирмата с трите ленти, благодарение на boost технологията, както и на спортно-елегантния силует, донесли световна слава на NMD.

Air Jordan 4

Петицата се допълва от Air Jordan 4. През 2019 година на пазара бяха пуснати редица разновидности на четвъртия по ред модел от серията на Майкъл Джордан, но без каквото и да е съмнение най-чакан бе AJ 4 Bred.

На шесто място идва Adidas YEEZY BOOST 350 V2 – противоречив за едни и издиган до божествен статут от други. На седмо място е Vans Ward, по-бюджетната версия на Vans Old Skool, а осмата позиция e за друг вариант на класика – Converse Chuck Taylor OX Low. Десетката се допълва от Nike Air Max 97 като №9 и легендарните Air Jordan 11 Retro като №10.