The Weeknd и BAPE с обща капсулна колекция

Годината започва повече от обещаващо за канадския певец Abel Tesfaye, или по-известен като The Weeknd. След като той пусна два нови трака в края на 2019 – Heartless и Blinding lights, феновете му стоят в очакване на новия албум, за който се носят слухове в последните няколко месеца. Младият изпълнител обаче има и други поводи, с които да зарадва последователите си. Неговият звукозаписен лейбъл ХО и любимият на всички hypebeasts бранд ВАРЕ си колаборират за втора съвместна колекция. Първият път когато обединиха сили беше през лятото на 2018.

Колекцията BAPE x XO се състои от класически силуети, включително тениски с дълъг и къс ръкав, известните „Shark“ суитчери, различни горнища, ветровки и цялостни сетове „BAPESTA.“ Ключовият артикул в капсулната колекция е спортно яке, инспирирано от бейзбол културата, с логото на Generals на гърба, а отпред е акцентирано на XO и прецизно бродирана Ape Head. На част от дрехите, The Weeknd, заедно с двете си кучета, е изобразен в стила на иконичния талисман на ВАРЕ – Baby Milo.

Основният мотив в цялата колекция е логоманията, включително „XO“, „Ape a Bathing Ape“ и „Till We Overdose“. Освен това е специално създаден черено-червен камофлажен принт, който е използван за анцузите и „Shark“ суитчерите. Пред камерата като модели застават самият Abel, Metro Boomin, La Mar Taylor и Derek Wise oт 88Glam.

Колекцията BAPE x XO е вече достъпна във всички магазини на BAPE и онлайн в сайтовете на BAPE и The Weeknd от 11 януари.