THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW – КОШМАРИТЕ ТИ ИДВАТ НА ГОЛЯМ ЕКРАН

Сценарият на THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW определено втрещява и приковава вниманието, като, парадоксално, в същността си представлява нежен (по свой си начин) рок мюзикъл със запомнящ се саундтрак. В главните роли са Tim Curry & Susan Sarandon, а режисьор Jim Sharman.

По онова време повечето от този тип филми са черно-бели и противоположно на общата тенденция THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW е изпълнен с крещящи цветове, подсилващи ексцентричността на историята. Най-общо казано, филмът е великолепен микс от old-school horror, comedy и sci-fi.

THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW стартира като нискобюджетна филмова адаптация (B-MOVIE) на скандално за времето си бродуейско представление. В последствие, с бюджет от 1,4 милиона долара за цялата продукция, филмът си връща звездните $140.2 милиона, превръщащ се от нискотарифен sci-fi в чупещ рекорди box office.

Филмът безапелационно печели култов статут, благодарение на който в продължение на десетилетия заема челно място в списъка на най-касовите и играни спектакли на Broadway за всички времена.

Историята се върти около Брад и Джанет (Бостуик и Сарандън), които катастрофират по време на буря някъде из Охайо. Търсейки подслон, те попадат в имението на ужасяващия д-р Франк-н- Фуртер – роля, брилянтно изиграна от младия Тим Къри.

Скоро нашите хора се оказват в средата на интергалактическа конвенция на извънземни транссексуални от планетата Транссексуал, намираща се в галактиката Трансилвания…

Останалото…  ще се случи в нощта на 23 ноември. Ако не ви е страх.

Прожекцията ще се състои на 23 ноември и ще бъде съпътствана с тематично парти, посветено на THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW – рок-хорър-мюзикъл от 70-те години.

Мястото е Пространство 108 на ул. Георги С. Раковски 108.

Партито след прожекцията е в ръцете на JULIETA INTERGALACTICA и Илка и Toшко (Vintage Sofia / Gentlemen’s Mood). Както подобава, ще се слуша страшна музика – от дарк диско, електро, new beat до рок и пънк, и, разбира се, ще се пият страшни коктейли.

Събитието във Facebook: Филм на ужасите – ROCKY HORROR PICTURE SHOW

БИЛЕТИ от мрежата на Ticketportal.bg в НДК, OMV, к-ци BOOKSTRADING и магазини На Тъмно. Онлайн билети директно от http://bit.ly/TheRockyHorrorSF