The Double by Falshimento

Двойна доза качествена музика те очаква този уикенд. Запази си петък вечер и неделя за две уникални събития. Falshimento ще закрият музикалния сезон с The Comet is Coming и Sons of Kemet, а като бонус получаваш и Joshua Idehen – MC-то ще забие и двете вечери.

След убийствения лайв на Saul Williams сега е ред на Shabaka Hutchings и два от най-вълнуващите му проекта да превземат сцената на Mixtape 5.

Тримата от запаса – Danalogue The Conqeror, Betamax Killer и King Shabaka стоят зад The Comet is Coming. През април тази година излезе дебютният им албум Channel The Spirits, който те определиха като „саундтракът на научната фантастика“ и не мислим, че сгрешиха. Тежката инди комета удря не само планети докато свири, а и всеки осмелил се да ги слуша. Звученето им буквално ще те отведе в друго измерение.

12

След като те вкарат в техния свят край на играта в неделя вечер ще сложат Sons of Kemet – отново с главно действащо лице Shabaka Hutchings. За да не сме отегчаващи ще добавим само,  че роденият в Лондон саксофонист в момента е може би най-силното име в английската джаз сцена. Още с появяването си бандата му получава награда MOBO (Music of black origin), а самият Shabaka е отличен със званието на BBC Radio – New Generation Artist. Ако все още не сме те надъхали, просто трябва да си пуснеш неговата музика и да се убедиш сам.

The Comet Is Coming са този петък (02.12) – в Mixtape 5, Sons Of Kemet са пак там, но в неделя.
Билети от Ticketlogic.