Air Max инвазия

Всяка година на 26 март се отбелязва Air Max Day. Въпреки че остават повече от месеца до знаковата дата, феновете на легендарния модел са обзети от вълнение, след като вече са наясно какво да очакват от спортния бранд.

Миналата година фокусът бе около Air Max 1, а тази година два други силуета се завръщат в оригиналната си разцветка – Air Max 93 и Air Max 180. 

nike-air-max-day-2018-air-max-93nike-air-max-day-2018-air-180-ultramarina

Няма как да не се пренесеш обратно към 90 само при първия им поглед. Точно тогава беше, ако може така да се каже, бумът на виждащата се камера. Двата модела притежаваха може би най-големите капсули за времето си. Air Max 93 има 270 градусова камера, която се вижда от всички  страни, а на Air Max 180 e видима и отдолу.

Сега Air Max 93 и 180 водят началото на нещо ново, а именно Air Max 270 или маратонката на годината. Моделът идва с огромна камера в задната част. Първите дропове са началото на февруари и началото на март, така че тепърва предстои да видим що за маратонка е.

Друг модел, който заслужава внимание е от колаборацията със Sean Wotherspoon. Sean е един от собствениците на известния американски магазин за селектирани дрехи втора ръка RoundTwo. Обувката, която той представя е хибрид от горната част на Air Max97 и подметка на Air Max 1 с цветовете на дъгата. Доста цветна обувка, която беше пусната в края на годината само в серията Friends&Family, а цената, ако се досещаш, стигна доста високо. За пример може да погледнеш в stockx.

И още не сме приключили. Няколко модела също ще бъдат показани с иновации – VaporMax 2.0, VaporMax Plus L и VaporMax 97. Всичките върху основата на Vapor Max подметката. Plus и 97 са модели с много история и може би затова са използвани, за да се създадат тези хибриди.

nike-air-max-day-2018-vapormax-2nike-air-max-day-2018-air-vapormax-plusnike-air-max-day-2018-air-max-97-vapormax

До Air Max Day има още два месеца, така че бъди готов за изненади и пълни касичката.