Supra Skytop V с премиера в България

Chad Muska e световноизвестно име сред скейт средите, а и не само. През 90те той караше за Circa Footwear, имаше собствена скейт компания Shortys, а по-късно мина към Element. Последният спонсор на Muska е Supra Footwear, като  трудно би могло да се каже спонсор, тъй като той е водещо лице на компанията. Когато излезе про моделът му – класическият Skytop I, компанията вдигна доста нива нагоре. Същото се случи и с най-високата обувка от серията на Supra – Skytop II.

052A4007

Сега наред е Skytop V. Моделът няма абсолютно нищо общо с предшествениците си – повече прилича на Mid Runner, отколкото на нормален кец. Изцяло неопренова основа, притежаваща TUF технологията на Supra, която е водонепромокаема.

Самият Muska споделя, че за вдъхновение на модела огромна роля изиграли старите му про обувку от Circa, както и Nike Air Presto. Твърди още, че въпреки неопрена и мрежестата материя, обувката ще е много здрава за каране на скейт.  Гумената „клетка“, позната от Skytop III, също увеличава здравината на кеца. Обувката определено има минималистичен стил, който много приляга на Chad Muska.

Supra_Skytop_V_Black-1

Официалната дата на излизане е 16 Февруари. В България моделът ще бъде наличен само в магазин Massive, а разцветките ще са бяло и черно.