Лято в Маймунарника

Лятото и жегите влзоха в ежедневието ни без да усетим, а с тях дойдоха и дългите нощи, прекарани с приятели в слушане на хубава музика. Нашият избор за този сезон без съмнение е добре познатата на всички локация в Борисовата градина, а именно Маймунарника. Събитията там са едно след друго и вече успяхме да се отбележим на няколко от тях, а още колко предстоят…

Още с откриването ситуацията беше wow! На сцената тогава видяхме много изпълнители, като част от тях бяха UNKLE BILLY, Merudia и COOL END THE GHE. И това само за начало. След това завъртяхме плочите на качествения БГ рап с Back to the UNITY Vol. 9. Това издание, както всички останали, предложи много и разнообразна музика, а освен това имаше графити зона и фрийрън демо.

IMG_6418

На 23 юни на сцената на клуба излязоха и сръбските пионери Београдски синдикат. Те за пореден път затвърдиха статута си на банда, която не бяга от проблемите на обществото, като залага точно на тях в творчеството си. Тежкият рап и надъхващата музика накара многобройната тълпа да пее заедно с всички от синдиката.

Последното събитие, за което събрахме сили беше на любимия ни диджей и продуцент Deekline. Точно преди да се отправим на пътешествие до морето, за да посрещнем изгрева, се отбихме в Маймунарника. Deekline не ни разочарова и дори ни подготви за джулая с уникалните си Breakz, Garage & Drum&Bass сетове, пълни с авторска музика и summer vibez.

IMG_7447IMG_7374IMG_7226IMG_6686IMG_6684IMG_6642IMG_6627IMG_6583IMG_6519IMG_7165IMG_7162IMG_7083IMG_6852IMG_4692IMG_4565

Сега се отдаваме на заслужена почивка, която да ни подготви за оставащите ивенти до края на лятото – Spens и Rap and Roll band са още този уикенд на 8 юли (събота), когато ще бъде представен и новият албум. След това на 19 юли с нови хитове, стари козове и повече от 20-годишна история идва сиатълската джипси шайка Kultur Shock. 

Spens

В края на август (30) на родна сцена се завръщат Jaya the Cat. Групата основана в САЩ, но по-късно преместила се в Холандия, ще завладее публиката с традициония си летен хавайски стил, за да се забавлява искрено на горещия сезон. Веднага след тях – на 1 септември, олд скул агентите Delinquent Habits ще превземат Маймунарника. „Return of the Tres“0, „Here come the Horns“ и „Tres Delinquentes“ са само час от класиките, които се надяваме да чуем от латино бандата.

Още събития от Маймунарника може да видиш тук.