Stinky Socks ще ни топлят и през тази зима

Независимо дали си прекарал последните няколко уикенда в откриване на сезона или в обикаляне по магазините за коледно пазаруване, няма как да не си мернал някъде Stinky socks.

Тъй като ги следим отдавна, няма как да пропуснем излизането на зимната колекция на българската компания. Stinky изкараха 15 нови дизайна, като освен обичайните лайфстайл модели и такива за каране, се отличават няколко колаборации с едни от най-интересните имена в сноуборда в момента. И тъй като точно те са най-интересното, решихме да ти разкажем малко повече за crew-тата и хората.

15443006_1513592158668291_7131708300734182723_o

Too Hard е женско крю, което каране и поведение не отстъпва по нищо на това на момчетата. Водени от Даниеле Петерсън и Фанси Ръдерфорд, момичетата са едни от най-интересните герои изобщо в световния сноуборд. Преди година Vice направиха документална поредицa за тях, и я кръстиха по възможно най-добрия начин – The Most Badass Wemen In Snowboarding.

too-hard-x-stinky-socks-1

Последния филм на момичета може да видиш тук:

Jupiter People 
Въпреки, че не са най-познатото име, особено в България, Jupiter People, са едно най-важните крю-та за сноуборда. С корени в Big Bear California, от тях произлиза и Erik Leon. В момента Jupiter People стоят зад всеки един едит на най-дългата сноуборд поредица Sunday In The park.

jupiter-people-x-stinky-socks1

Yawgoons – Marcus Rand, Dylan Gamache, Briyan Scrubski и Dr.B са жители на най-малкия щат в Америка – Rhode Island. Много малко хора знаят, че там може да се кара сноуборд. Това обаче не пречи на Yawgoons да вдъхновяват милиони хора в цял свят с техните 16 видео епизода. Заслужава си да ги видите – всичките са снимани на хълм по-къс от 50 метра.

stinky_yawgoons_sock_colage

Trollhaugen

На границата на Минеоста и Уисконсин се пише историята на съвременния сноуборд. С основния си парк Vlahala (80 метра дължина) rope tow-a на Trollhaugen създава най-добрите рейл карачи на средния запад, а може би и в цял свят. 
stinky_trollhaugen_sock_colage
Strange Brew
Базирани в Тахо, Strange Brew живеят мечтата на всеки сноубордист – обикалят цяла Америка с техния ван и карат на всяко възможно място. Виж последния им филм Away From Keyboard, за да се убедиш сам.
stinky_strange_brew_sock_colage

Любимите ни колаборации обаче са blind collabs или както ги обясняват от Stinky – „събрахме най-интересните хора, които познаваме и ги разпределихме по двойки. Всеки получи задача да дизайн-не модел за чорап, без да има каквато и да било идея, какво прави другият човек от неговата двойка“. Резултатът са трите проекта между Austin Young и Jeffy Gabrick, Jake Schaible и Mike Gray и Erik Leon и Nick Dirks. 
Еrik Leon е рибар, част от Jupiter People, а също така карач на Airblaster, известен като „The Handplant God“. Erik е едва на 21 години, но малките вече копират стила му. 
Освен болен сноубордист, Nick Dirks е татуист, илюстратор, собственик на поне 10 мотора и истински пънк. Nick е олицитворението на човека, на който не му пука за нищо, освен за това да си прекарва добре. Можете да разгледате instagram профила му тук.
blind-collab-nick-and-erik-x-stinky-socks
blind-collab-jake-and-mike-x-stinky-socks
blind-collab-austin-and-jeffy-x-stinky-socks
Разгледай всички модели от колекцията на Stinky тук и приятно каране.