Stertan – изложба, показваща творчеството и живота на STER

В навечерието на светлите коледни празници е хубаво да си спомним и за онези, които не са вече между нас. По-рано тази година се сбогувахме с нашия приятел Жоро „Руснака“ или по-известен като STER. Човек, който не говореше много, а действаше. Човек, който се превърна в легенда за световните градски улици. King-ът на София.

Рисувайки графити за рекордните 1059 последователни дни, думите му преливаха в действия – деен графити-артист, талантлив илюстратор, татуист, мотивиран фотограф, интелигентен хулиган, хардкор фен, неуморим спортист, любящ семеен и скромен човек, верен и надежден приятел.

Konstantin-03Konstantin-02Konstantin-01

Ster остави огромно наследство от творчество, фотографии, графити и публикации. Избрани лични снимки и творби от колекции, ще бъдат показани в много тясна селекция. Изложбата ще бъде DIY и целяща да събере приятелите на STER, за това и локацията е Grind House – любимата на Жоро. Датата е 18ти декември.

Llachlan-03Eugene-02Eugene-01

След изложбата организаторите Константин Радев, Eugene (Чехия) и Лаклан (Австралия), ще направят един по-обстоен принт, който ще бъде лимитиран.