STEREO MC’s и Tommy Cash идват в София за рождения ден на бар ПЕТЪК!

Какво може да ти се случи за 10 години ли? ВСИЧКО! И ако ти си бил на Бул. Васил Левски 67 на онзи 5 септември преди точно 10 години, знаеш най-добре това. Как от едно малко и уютно мазе, животът и нещата на хиляди от нас се промени за добро или лошо, но най-вече за добро.
И така до бар „ПЕТЪК“ на Гурко 21 – топ парти дестинация, която събира хора от всякакви националности, неограничени интереси и разнообразни музикални вкусове.

Снимка: Creative Visual Solutions

На 5 септември се навършват внушителните 10 години. За това време от там са минали много хора. Някой само за по питие, а други са оставили там душата си. Сава е от вторите, той е резидент на „ПЕТЪК“ от 9 години и е бил част от най-паметните и безпаметни моменти на бара.

Снимка: Томислав Рашков

Любимото ми нещо е, когато някой ми каже “старият бар „ПЕТЪК“ беше друго”. Шанса да започна този спор е минимален и в повечето случай казвам “да” и си продължавам живота без много да го мисля. Това със сигурност не звучи много рицарско, но отдавна спрях да се бия с мелници. Последните десет години в музикалната сцена ме научиха, че да спориш за музика е като да стреляш в тъмното. Научиха ме, че всеки си има мнение за музиката, че всеки ще си e прав за него и колкото повече спориш, толкова повече ще се опитва да те убеди в обратното. Да, старият бар „ПЕТЪК“ беше друго. Беше около четири пъти по-малък, шест пъти по-тих и осем пъти по-неизвестен. И до там. Идеологията не се е променила. С монашеска спокойност и приветливост бара събира хора от всички слоеве, работи в неделя и понеделник не по-слабо от четвъртък и все още никой не може да каже със сигурна точност каква музика се пуска в него. За всичките ми години там на много хора съм отказал да пусна “поздрав”. Вече дори не мога да си спомня всичките пожелания за парчета, които съм получавал, но те варират от Тони Стораро до Angerfist. Както и всичките пуснати парчета, които тотално биха се противопоставили на идеалогията да откажа горните споменати изпълнители. Бар „ПЕТЪК“ е момент, и точно като денят от седмицата отиваш и го оползотворяваш, знаейки, че все нещо ще се случи. И когато се случи, толкова се кефиш, че си способен и след пет години да кажеш “да, стария бар „ПЕТЪК“ беше друго”. С усмивка поздравявам всички хора, които са или бяха част от екипа. Вскички те, с малко или много, направиха бар „ПЕТЪК“ друго.

Програмата за рождения ден на бара е точно толкова богата колкото и разнообразието от стиловете, които диджейте пускат. За едно силно и незабравимо изживяване екипа на „ПЕТЪК“ са подготвили парти маратон на цели три локации. Най-добрите парти атлети ще успеят да посетят всичко.

КОЛОДРУМ СОФИЯ – 17:00- 23:00 – 16+

Stereo MCs Live – Любимата ни британска банда, която пренася за пръв път хип-хоп музиката на стадионите. Те така и не изневериха на иновативния си стил, с който рисуват очертанията на поп и денс музиката вече над две десетилетия. Всичко от “Connected”, през “Black Gold” до “Dance Tonight” ще звучи на Колодрум София!

TOMM¥ €A$H Live – авангардният рапър от Естония носи със себе си новата вълна в хип-хоп ЗА ПРЪВ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ! Иновативно звучене и провокотивна визия са запазената марка за разбулващия духове на Световната сцена артист.

Лого5 Live – класически нестандартен хип-хоп от българско тесто. Интелигентните текстове и музикантско звучене ще ни подарят Радо и Илия.

DAYO Live – извънземно музикалния български проект “Радостта пристига” с хип-хоп бийтове импровизации на живо в комбинация с тромбон, сурови семпли, масивни бас линии и безкрайни атмосфери.


AFTERPARTY Club „Mixtape 5“ и бар ПЕТЪК – 23:00- 06:00 – 18+

A-Side:
So Called Crew – Бързите, смелите и сръчните момчета ще сипят от “Водата и виното” на българския хип-хоп.

NDOE – един от най-характерните и винаги променящите се рапъри на нашите ширини. През “Амнистия”, DRS до “Новото NDOE” ще звучи в голямата зала на *Mixtape 5*

SAVA & DoLittle DJ Sets – Макс и Мориц на музикалната нощна сцена в София. Любимите ни резиденти ще ни подарят умело забъркан микс между рап, трап, грайм, байле фънк и електронно.

B-Side:
Local DNB Support
23:30 – 01:00 – Мetastasys b2b Тhe Seismologist
01: 00 – 2:30 – Funk Aesthetics
02: 30 – 03:30 – D-mental
03:30 – 04 :30 – Gomez
04:30 -6:00 – Krivak & Charoday


Бар ПЕТЪК

XONIC & Emil Prize – купон в ПЕТЪК. Като за 10 години. XONIC & EMIL PRIZE ще те държат на крака до стуринта с летния си плейлист от 2018 и повечето култови и любими емблематични химни от бара за тези 10 години.

Входът навсякъде е свободен.

 

 

Source: бар Петък