Staroburno

Този път „Кой?” се разкри сам

Цяла седмица се чудихме кой?

Кой стои зад инициативата с необичайните стихове, които видяхме на множество локации в София. След това и на хладилницте, появили се на централни места в Пловдив, Варна и Бургас.

CVS_011CVS_062CVS_014

Оказа се, че виновникът е Starobrno. Донякъде изненадани, но в същото време и не толкова. Защо? Защото бирата от малкия културен град в Чехия вече повече от година се колаборира с различни български артисти и брандове (Destructive Creation, Цианопром, Жлъч и Григовор) и умело се вписва сред арт средите в страната.

Последната им инициатива обаче се оказа върха. Номерираните стихове бяха споделени от стотици хора в социалните мрежи и до последно никой не знаеше какво точно са, от кого са, а най-малко е предполагал, че Starobrno стои зад тях.

Разкритието на цялата кампания се случи в сряда (07.03.), когато в галерия „Портрет“ бе показан липсващият 11-ти стих. Оказа се, че стиховете са дело на рапърите Жлъч и Григовор и цялата им подредба образува текст.

11 / 11
Ако всички гонят въображаеми понита в парка, аз консумирам с удоволствие и мярка.

РАЗЛИЧНО. ЧЕШКО.

4321

Ако трябва да развенчаем подписа #различно, бихме казали – Starobrno e различно от очакванията за скучен чешки бранд.

Сигурни сме, че брандът ще продължава с колаборациите и ще изненадва с други интересни проекти. Ако искаш да си сред първите, които разбират за тях, следи Asphalt.