Sofia Blading Olympics

Тази събота Five High Skatepark ще бъде домакин на дългоочакваното събитие Sofia Blading Olympics. За пръв път от повече от 10 години София ще посрещне кънкьори от цяла Европа – Белгия, Франция, Германия, Чехия, Румъния, Македония, Гърция и разбира се, България. Сред хората потвърдили участие са и френският майстор Реми Майсер и румънското чудо Михай Бивол, който ще демонстрира своя неповторим стил и нечовешки серии.

Събитието се организира от местна група кънкьори, които са познати на сцената като НАШТО КРУ. Целта е да се съберат и обединят възможно най-голям брой кънкьори от всички краища на континента, които да покажат своите стил, креативност и умения с кънките. И най-важното от всичко е да се покаже, че „да караш“ означава „да се забавляваш“.

НАШТО КРУ осигурява награден фонд от 300 €, като победителят ще отнесе със себе си и награди от Vertigo Skates, Kaltik Frames, Rollerblade и Powsey. За да е още по-забавно, любителите и участниците ще имат възможност да изработят ръчно своя уникална тесниска в отвроения workshop по сито печат, представен от Sito Studio.

За финал на цялата лудница, на която ще станем свидетели, DJ Akasha ще забие мощно скречове на свойте грамофони и така събитието ще продължи под хип-хоп звуци към късните часове на нощта.