Sofia Blading Olympics завъртат второто си издание

Между 4ти и 7ми октомври, София се превръща в столица на второто издание на Sofia Blading Olympics – състезанието по блейд (кънки). Организира се доброволно, но достига чрез участниците в него и отвъд пределите на страната ни. Най-добрите родни карачи, плюс гости от различни държави ще се срещнат в оспорвано състезание.

Миналата година в столицата пристигнаха 35 състезателя от 8 различни държави, за да вземат участие в различните мероприятия, които събитие предложи. Тази година карачите ще посетят разнообразни места из София, за да покажат едни на други своите способности.

„Още си спомням лятото на 1995, когато видях как шепа хора скачат стълбите на малките наклони около НДК и това беше най-якото нещо, което някога бях виждал. Горе-долу оттогава в България започнаха да се карат блейдове. Междувременно се случиха много  хубави и не толкова хубави неща за този спорт. Хубавите са, че благодарение на усилията на Марко Джара, България може да се гордее с 3-ма професионални карачи на рампа и десетки участия в престижни състезания в цял свят. Монтана, Добрич, Бургас, Царево и Самоков се сдобиха със скейт паркове, които с нищо не отстъпват на парковете по света. В София за съжаление нещата стоят по различен начин.“ – споделя организаторът на състезанието Ави Барух.

Международното блейд състезание ще се проведе на 06.10 в скейтпарк Five High в София, a е възможно да има и стрийт сесии, както и разходка до парка в Самоков. Следи събитието в Facebook за повече информация.

Sofia Blading Olympics 2018 Official Trailer from Avi Barouh on Vimeo.

„Поради липсата на финансиране настаняваме гостите по къщите си и сами събираме средства за организацията. Всички ние работим на доброволни начала, защото вярваме в този спорт и се надяваме, че все някой ще ни помогне, когато види на какво сме способни без ничия подкрепа.“ казва още Ави.