Sofia Beats представят Jay Scarlett, Low Heat, Boyan и 1000names

Sofia Beats продължават със свежите си партита и отново предлагат невероятна селекция от артисти, които ще видиш на куп. Непреклонната любов към качествена underground електронна музика продължава да мотивира основания през 2017 година лейбъл и всеки път успява да изненада публиката.

Този петък на сцената в Mixtape 5 ще видиш и чуеш не един и двама артисти, а цели 5 – Jay Scarlett, Low Heat, Boyan и дуото 1000names.

Първият Jay Scarlett е един от пионерите на beat културата на стария континент. През 2007 с Rush Hour Store издава култовата компилация Beat Dimensions, която вдъхновява артисти от цяла Европа. В ефира на радио PULS представя Sounds Supreme, където можем да чуеш най-новите насоки на beats и electro. Доста често сме го чували в своите миксове да включва и изданията на Sofia Beats, което е истинска чест за тях. 

Low Heat е човекът зад пилотното издание и един от основателите на лейбъла Sofia Beats. Дебютът му Heatwave EP зададе посоката на развитие и стила на следващите рилийзи. На 25-ти май ще направи специален live set с изцяло авторска музика. 

Boyan държи в ръцете си третото издание на Sofia Beats – All You Do EP, което официално излиза на 27-ми май. Скоро ще чуеш и първия сингъл. На партито ще направи DJ set с музика от предстоящия албум, както и творчество, издавано от чуждестранни лейбъли. 

1000names винаги са били в далечното бъдеще. Музиката, която дуетът Margg и Nikko издаваха за едни от най-влиятелните лейбъли още през 2008 звучи стряскащо актуална и днес. Навярно първите артисти в България, които пускаха Flying Lotus и изумяваха дори най-задълбочените меломани. Години преди създаването на Sofia Beats, 1000names участваха като артисти и в организацията на партита с гости като Dorian Concept, FULGEANCE и други футуристични космонавти. На 25-ти май ще направят DJ set на една сцена с техния стар приятел Jay Scarlett

Преди обаче да ги чуеш на сцената, може да прочетеш какво ни споделиха тук:

asphalt: Представете се, как се запознахте и кой стои зад 1000names?

1000names: Запознахме се в час по Биология в 5ти клас и още тогава разбрахме че имаме общи музикални интереси. От тогава сме приятели, а 1000names сформирахме през 2006/7.

a: Как решихте да почнете да продуцирате музика?

1000names: Любопитството към неизвестното и същевременно любовта към музиката е водещото. Усещането да си музикант, ама друг тип музикант. Тогава през ранните 2000 незнаехме какво е MPC, drum machines, reason, ableton… всичко това бе мистерия за която искахме да разберем повече. Почнахме да четем, да се ослушваме and the beats goes on.

а: Имате ли самочувствието на едни от основоположниците на световната beats сцена, в предвид мащабите на лейбълите, издавали вашата музика до сега? 

1000names: Не, интернет се отвори и предложи много интересни платформи за комуникация, България се отвори за света и имахме късмета да попаднем в епицентъра на събитията в онези години, бяхме в добри контакти с различни бийтмейкъри от тук и там, взаимно се вдъхновявахме.

а: Кои са алтернативните ви проекти и каква е симбиозата между тях?

1000names: Соловият проект на Никко е Puma & The Dolphin-нещо между аутсаийдер денс и африкански крауд, а Маргг заедно с Максим Мокдат правят OOHS.Лиричен сайкъделик.

а: Как се запознахте с Jay Scarlett?

1000names: Беше отдавна, чрез myspace, даже искахме да го поканим, но не можахме да уредим добре нещата, но по-добре късно от колкото никога.

a: Какво сте правили заедно с екипа на Sofia Beats преди?

1000names: Работили сме с Андро доста през годините. Спомняме си как през 2008 направихме първото си парти заедно “Bulgarian Sounds of Now”.  Беше нещо ново за времето си, висяхме на огромния си ентусиазъм, а публиката екзалтираше на всеки следващ снеър. Имаше пушек машина, която отразяваше и цвят дори.

a: Ще издадете ли нещо за тях?

1000names: Нямаме разговори на тази тема засега…

a: Какво искате да виждате на клубната сцена в България?

1000names: Повече бийтс,повече авторски неща, повече експеримент.

Sofia Beats е този петък в клуб Mixtape 5 от 22:00, а предварително билет може да си вземеш от тук.

Повече може да научиш в събитието във Facebook.