Sofia Beats стартира лейбъл: нова гореща вълна за софийската клубна сцена

Последното събитие на Sofia Beats бе през далечния леден януари в бар „Петък“, а ниските честоти от тогава още отекват в костите ни. След дългото затишие предстои гореща буря от бийтове и партита. Следващите издания на лейбъла са вече реалност в ръцете на любими местни творци, които съвсем скоро ще чуем и ние.

Още от формирането си през 2013 екипът на Sofia Beats е сплотен от едно: непреклонната любов към качествена underground електронна музика. През годините доказаха с поредица от клубни вечери, че умеят да създават различна атмосфера с музика, която местната публика слабо познава. Мисията на Sofia Beats е да даде сцена на български артисти, които остават скрити за широката публика. Именно това е целта на новородения лейбъл – освен в клуба, сега ще можем да слушаме навсякъде и да си купуваме творчеството на местни герои, които стоически защитават достойнствата на новата музика.

Low Heat – Heatwave EP. Това е първото издание на дългоочаквания лейбъл Sofia Beats. Мечтата става реалност на 22 ноември с откриващото парти в бар „Спутник“.

Вече можем да чуем и първия сингъл от EP-то в платформите на Bandcamp и Soundcloud:

www.sofiabeats.bandcamp.com

www.soundcloud.com/wearesofiabeats

Церемонията по откриването на лейбъла започва в 21 часа с изпълнение на живо от Божидар Василев a.k.a. Trombobby, добре познат от проекти като DAYO, Southwick и Low End Theory.

Подгрейте добре с неговите нечовешки бийтове, защото той вече готви своя албум за Sofia Beats:
www.soundcloud.com/trombobby
Закриването е в ръцете на Djobry.
www.mixcloud.com/DJobry/

Входът е свободен.

Следим Sofia Beats:

www.facebook.com/ssofiabeatss

www.instagram.com/sofia_beats

www.mixcloud.com/SofiaBeats