Smokepurpp благослови феновете си със своята музика в клуб EXE

Lil Water, Lil Purpp или както е по-известен Smokepurpp е двадесет и една годишен рапър и продуцент от Маями Флорида.  През пролетта на 2017та година той пуска сингъла „Audi”, който става много популярен с над 25 милиона слушания в SoundCloud и 33 милиона в Spotify. На 28ми септември 2017 пуска дебютния си микстейп „Deadstar“ и директно попада на 42ро място в класацията на Billboard. Микстейпът съдържа песни с  Chief KeefJuicy J and Travis Scott. Следват поредица от успешни проекти носещи все повече известно на американския рапър.

През януари Purpp обяви европейското си турне „Lost Planet“ с 25 дати. България беше първата дестинация от дългия тур. На 14.02 поредицата партита „WE TRAP“ на столичният клуб EXE беше дом за Purpp и неговите хора – Jack Bruno, Don Krez, Richie Wess. Нашите момчета от Dope Zoo и Sava BKS също бяха част от това изключително взривяващо събитие. Броени часове преди самото парти  успяхме да се доберем до него и да му зададем няколко въпроса.

Asphalt: Знаем, че си изтрил първата си песен, защо? 

Smokepurpp: Първото нещо, което някога пуснах беше бийт. Tогава правих бийтове за брат ми Lil Pump. Първата песен, която някога съм правил и изтрих по-късно беше нещо като поп песен, защото тогава се възхищавах на The Weeknd. Песента получи реакция, но не беше тази, която исках. В крайна сметка имахме The Weeknd вече. Исках да покажа нещо различно. Заедно със Ski Мask The Slump God, Lil Pump, XXXtentacion измислихме ново звучене, което прилича почти на рок – груби бийтове и крещене. Музиката беше повече като емоция и ние бяхме първите хора в света, които направиха това.

A: Имаш ли точна рецепта за успеха?

S: Знам, че е клише, но да правиш това, което искаш и просто да следваш мечтите си е това което помага най-много. Когато напуснах училище на 17, всички ме мислиха за луд, но никога не съм ги слушал. „N***a I’m the best, you all trippin“ – така им отговарях доста често.

A: Песента “Audi” е вече платинена. Тя ли промени живота ти? 

S: Искам да кажа, че “Ski Mask” е песента, заради която подписах сделката с лейбъла си, но „Audi“ e песента променила живота ми. Заради нея имам фенове по цял свят, тя ме направи наистина богат.  Честно казано в началото не харесвах „Audi“, но когато подписах сделката, от лейбъла ми казаха: „Това е песента“. По това време въобще не мислех така и им казах: „Не, не ми харесва тази песен“. Отне ми около месец или два, за да се съглася и да започнем да работим по нея.  След това заснехме видеото, пуснахме песента и тя промени живота ми.

A: Разбрахме, че скоро ще имаш ново EP. Можеш ли да ни кажеш нещо по темата?

S: Да, скоро пускам EP от 6 или 7 песни. В него ще има няколко колаборации с брат ми Pump, Gunna и още една, но все още не мога да ви кажа за кого става въпрос. Може да сте сигурни, че ще бъде доста силно.

A:  За пръв си в България. Какво те впечатли до този момент?

S: Да,  за пръв път съм тук. Много ми харесват момичетата. Казаха ми, че не много рап артисти идват в България и според мен това трябва да се промени. Като изключим, че е доста студено според мен е супер.

A: Ако не беше успял като рапър какво щеше правиш в момента?

S: Най-вероятно щях да продавам наркотици. Преди да започна да се занимавам с музика наистина бях замесен в доста неприятни неща. Знаеш как е живота на улицата. Деца стойте в училище, но в същото време не спирайте да следвате мечтите си.

A: А ти защо напусна училище?

S: Аз едва ли не бях принуден да напусна, понеже съм носел много лоша слава на училището и съм влияел зле на съучениците си. Дори като не бях замесен обвиняваха мен.

А: Има ли песен която съжаляваш, че си пуснал?

S: Честно казано след известно време всички песни ми стават скучни. Не бих казал, че съжалявам по-скоро има такива, които съм пуснал твърде рано, когато не им е било времето.

А: Каза, че си започнал своята музикална кариера като правиш биитове. Кой беше любимият ти биитмейкър тогава?

S: Тогава се възхищавах на Sony Digital и Metro Boomin и все още е така. Ще се радвам да работя с тях.

А: Имаш ли любима марка дрехи?

S: Харесвам нещата си от Amiri. Обичам да нося всякакви дизайнерски дрехи и не мога да кажа, че имам любима марка.

А: Какво може да очакваме довечера?

S: Аз много се влияя от енергията на публиката и това е най-важното за мен. Мисля, че ще стане силно парти. Bless yo trap!

Няколко часа по-късно club EXE се пръскаше по шевовете. Партито определено влиза в категорията „епично“ и дълго време ще се говори за него. Всяко кътче на заведението беше запълнено с позитивна енергия. В момента, в който Smokepurpp се качи на сцената тълпата избухна. Въпреки кодекса на клуба, който гласи, че снимането в главната зала е забранено след “разрешението” Purpp стотици бели екрани осветиха затъмнената зала. Дори от ЕXE направиха компромис и качиха в инстаграм профила си кратко видео от drop-a на песента „Audi“.

Интервю: Мариан Добрев

Снимки: Даниела Йорданова