Легендите от Smif N Wessun с концерт в София

Доста внушаващ ивент скоро ще стане реалност. На 31.05 в клуб Mixtape 5 ще се проведен един сериозен рап концерт. Tek и Steele, по-известни като Smif N Wessun, ще бъдат за първи път тук. Огромни имена от световната рап сцена.

Започнали през далечната 1993, те са едни от малкото, които са се запазили и до днес. Smif N Wessun a.k.a. Cocoa Brovaz са част и от супергрупата Boot Camp Clik заедно с Heltah Skeltah, Buckshot и O.G.C. (Originoo Gunn Clappaz). Имат проекти с 2Pac, Wu-Tang, Cypress Hill, Rick Ross, Pete Rock, както и много артисти активни и до днес. През 1995г. изкарват Dah Shinin – албум, който се продава в над 300 000 копия, но и създава ново течение в рап музиката. Това е и старта на кариерата им, който продължава и до днес. Много хора казват, че OG бандите ги няма или са твърде стари за новото време, но Smif N Wessun през 2019 изкараха  албум – „The All“,  който ще можем да чуем на този едночасов концерт.

Става все по-трудно да се докоснем до тези, които са „създали“ тази музика. Това е изключителна възможност да се чуете тези гиганти, на които се крепи историята на хип хопа.

Датата е 31.05, мястото  е клуб Mixtape 5. Повече информация в Facebook. Билети може да намерите в мрежата на Bilet.bg.