Skepta x Nike отново. Този път SK Shox TL

За този рилийз се говори от доста време. Самият Skepta излезе преди време на няколко участия с тези Nike Shox TL, a видеото му Bullet From a Gun вече го затвърди. Това не е първият им общ проект, но много от феновете на артиста споделиха, че това ще е най-силната му колаборация с Nike.

Един модел, който през 2003 беше абсолютен хит не само за света, а и доста хора го харесаха в България. Системата Shox бе иновация, при която всичко беше открито и с виждаше нагледно как крака ти пружинира  върху обувката. По това време грайм сцената в Англия е в самото си начало. Артисти като Wiley, Kano изгряват тепърва. Skepta e DJ в Тотнъм. Nike Shox е бил в ежедневието на тези тинейджъри, които си проправяли път в музикалната индустрия и създавали грайм сцената.

NikeNews_FeaturedFootwear_NikeSKShox_2_original_90067NikeNews_FeaturedFootwear_NikeSKShox_1_original_90068

Идеята за колаборацията идва от пътуване на Skepta до родните земи на семейството му – Нигерия. Там той вижда ситуациятa, вижда ежедневието, децата. Осъзнава, че всеки човек може да управлява и да се чуства с власт. Но не всеки може да го разбере. Точно затова е този нигерийски детайл в самата обувка – лъва на стелката, за да се почустваш силен и властен.

NikeNews_FeaturedFootwear_NikeSKShox_8_original_90071NikeNews_FeaturedFootwear_NikeSKShox_4_original_90069

Самата обувка е много проветрива, заради голямото количество mesh материя. Отстрани има клетка, която играе стабилизираща роля. Цялата основа на обувката е решена в черен цвят, докато Shox системата е червена. Най-призната комбинация от цветове – Black/Red.  Swoosh емблемата и SK Shox тага на езика са решени в сив цвят.

Ако искате да се сдобиете с един чифт от тази колаборация, трябва да побързате, защото днес (12.09) е датата, в която излизат и то на определени локации.

Фотографии: Nike