Shut up and dribble: ЛеБрон отива отвъд играта

Социалните и политическите теми далеч не са чужди за професионалните спортисти, особено щом става дума за големите американски лиги като NBA и NFL. Мултимилионерите все по-често и по-активно отстояват чисто гражданските си позиции, а когато темата касае Доналд Тръмп, то мнението е единодушно. Президентът на САЩ е всичко друго, но не и харесван от огромна част от американските атлети.

Именно неглижирането на това, какво имат да кажат спортистите, накара ЛеБрон Джеймс да направи крачка отвъд играта. №23 от Лос Анджелис Лейкърс официално бе представен като изпълнителен продуцент на кратка телевизионна поредица заснета от SHOWTIME, отнасяща се точно към неуважението и снизходителното отношение на част от обществото към това, което той и колегите му искат да кажат.

Заглавието е провокирано от изказването на журналистката на FOX News Лаура Ингреъм, която осъди ЛеБрон за анти-Тръмп позицията му и го призова “да задържи политическия коментар за себе си и просто да млъкне и да дриблира”.

Джеймс не е единственият изпълнителен продуцент на Shut up and dribble. Редом до него в това начинание са приятелите му от детинство Маверик Картър и Рич Пол, които днес са сред основните му и най-доверени бизнес-партньори в редица начинания

Продукцията ще се състои от три епизода и ще дебютира в американския ефир на 3 ноември. Телевизионната поредица ще се върне още до 70-те години на миналия век, когато баскетболистите от ABA и NBA са започнали да осъзнават силата на влиянието си и извън терена, а след това ще проследи издигането им до глобални културни икони, чак до наши дни.

Режисьор на Shut up and dribble е Готъм Чопра, който има в резюмето си не един и два документални филма на спортна тематика, включително Kobe Bryant’s Muse, The Little Master (посветен на това какъв феномен е крикета в Индия), David Ortiz: The Last Walk Off, Tailwhip, както и няколко видеопродукции за платформата на ЛеБрон Джеймс – UNINTERRUPTED.

Текст: Александър Сотиров

Фотографии: www.time.com