Ryker's

Ryker’s са нетърпеливи да забият на Hardcore X-Mass

Ryker’s e една от най-емблематичните и значими групи в историята на европейската хардкор сцена. Бандата идва за първи път в България и най-накрая ще имаме възможността да чуем на живо всички добре познати класики, започвайки още от първите издания “Brothers Against Brother” и “First Blood”, до супер силния последен албум “Never Meant To Last”.
Броени дни преди ежегодното издание на Hardcore X-Mass, поговорихме с басиста им Крис, който сподели своето нетърпение, както и това на бандата, да забият на българска земя. Какво друго ни сподели той, ще прочетеш в ексклузивното за Asphalt интервю.

Ryker's
 
– Здравей! На 17 декември за първи път Ryker’s ще свирят в София на ежегодния фестивал Hardcore X-Mass. Съдейки по постовете на Facebook страницата ви, изглежда нямате търпение да стъпите на сцената. Лайнъпът тази година е жесток, какви са очакванията ви?
– Това е нещо специално за нас. За първи път в историята на бандата ще свирим в София. Знаем, че трябваше това да се случи доста по-рано, но поради необясними причини все не се. Приятелката на нашия барабанист всъщност е от София, така че освен нашите приятели, очакваме и много наши близки хора да се появят на шоуто, което е чудесно!

– Чували ли сте отзиви за сцената в България?
– Разбира се! Познаваме се с нашите момчета от Last Hope, познаваме се с Vendetta – мисля, че свирихме с тях в Белград, и наистина се кефя на скейткора, който момчетата от Piranha правят. Фло, нашият барабанист, успея да ми вземе техен диск и пихме бира с Алекс в Sofia Hardcore Tattoos, когато бях по-рано през година в България, за да гледам Scorpions.

– Ryker’s съществуват от 1992 година и не бихме преувеличили, ако кажем, че сте легенди в европейската хардкор сцена. Какво е усещането да сте на това място и какво ви мотивира? Какво е ключовото, което ви кара да правите това, което правите толкова години?
– Колкото и семпло да звучи, страстта е това, което ни кара да движим тази банда. Аз лично обичам музиката и все още се чувствам свързан с цялата хардкор сцена.


 
– За толкова години на сцената сте имали стотици участия. Кое е ви е любимото шоу и турне до момента? Има ли някое, което да е било скандално?
– Ами.. Вие го казахте. Свирили сме на стотици шоута и е невъзможно да избера едно определено такова или турне. Това, което имам предвид, е, че сме били на сцената с нашите „герои“, правили сме турнета заедно, имали сме щури и скандални шоута по цял свят. Примерно, тази година свирихме из цяла Европа, Индонезия и Ню Йорк. Можем ли да го сметнем за световно турне? Ха-ха-ха.

– Представи си, че някой, който никога не е чувал за Ryker’s, чете това интервю. Какво ще му кажеш, за да го накараш да дойде на този концерт?
– Ако си фен на твърдата музика и искаш да се изкефиш на истинско хардкор шоу без излишни простотии, но пък в същото време да е забавно, потно и със in your face звучене, значи си повече от добре дошъл да ни гледаш както нас, така и другите страхотни банди. Ще се видим в mosh pit-a на Hardcore X-Mass! Нямаме търпение!

– Благодарим ти за отделеното време!

А ти, който четеш това, ако си се изкефил на Ryker’s, заповядай да ги гледаме заедно на живо тази събота, 17 декември, на Hardcore X-Mass 2016! Повече информация за събитието можеш да намериш тук, а билет можеш да си купиш в мрежата на Ticket Logic.