Risk It!

Risk It! дебютират на Hardcore X-Mass 2016

Остават броени дни до 16-тото издание на Hardcore X-Mass. Колкото сме нетърпеливи и ние, толкова са и групите, които ще участват тази година. След като поговорихме с хедлайнерите Ryker’s, успяхме да достигнем и до техните сънародници Risk It!, които ще забият също за първи път на българска земя. Какво сподели вокалистът им Грегор за очакванията на бандата, можеш да прочетеш в ексклузивното блиц интервю с него.

Risk It!
 
– На 17 декември за първи път ще свирите в София, на ежегодния хардкор фестивал Hardcore X-Mass. Вълнувате ли се, защото ние със сигурност! Лайнъпът тази година е зверски. Какви са ви очакванията?
– Нямаме търпение да стъпим в България за пръв път, още повече пък за такъв як фестивал. На първо място се вълнуваме да се видим с нашите приятели от България на тяхна сцена и разбира се, да разгледаме града. „Очаквания“ е грешна дума. Ние просто сме щастливи, че имаме възможността да свирим на това шоу и ще се забавляваме със сигурност! Чувствайте се свободни да се включите в пита!

– Какво сте чували за България и за сцената тук?
– Ако трябва да съм честен, не знам много, защото просто не сме били там. Last Hope е една от тези групи, които представят българския хардкор извън страната и знаем, че сцената в България е силна и активна. Още една причина да дойдем!

Risk It!
 
– Riks It! съществуват от 2009-та и за кратък период станахте една от най-активните и популярни банди в европейската хардкор сцена. Какво е чувството да си на това място и какво ви мотивира най-много? Какво ви кара да продължавате да правите това, което правите всеки ден?
– Просто правим каквото правим. Всеки един от нас е част от сцената много преди Risk It! да съществува. Най-голямата мотивацията е да свирим на места, на които не сме били никога преди, да правим това, което можем най-добре и да се срещаме с нови хора. Това е ключът. Всеки един от нас има нужда да разпусне по някакъв начин и място, където да се почувства комфортно. Това е, което открихме в това общество и това ни кара да продължаваме напред. Звучи просто, но това е истината.

– Свирили сте на стотици концерти. Кое ви е най-любимото шоу и турне до момента? Имали ли сте щури преживявания?
– Труден въпрос. Едни от най-добрите шоута, на които сме свирили са били в Дресден, Шлайц, Pitfest в Аахен и Лихтенщайн. Имаше стейджове през цялото време, хорове и хората полудяваха. Извън Германия концертите в Кошице, Словакия, както и в Цюрих, Швейцария винаги са били специални. Не само заради самите шоута, но и заради хората, които ги организираха.
Преди няколко дни завършихме южноевропейското ни турне с Born From Pain и със сигурност беше много добро. Също така турнето ни с Terror, Redemption и Nails със сигурност ще влезе в историята, но всяко турне си има специалните моменти и затова е трудно да посоча едно.
Едно от най-странните шоута, на което сме свирили беше в Понферада, Испания през 2012. Свирихме на един хълм сред нищото. Концертът беше буквално в гората. Без сцена, само пясък и зеленина навсякъде, но беше забавно.


 
– Представи си, че някой, който никога не е чувал за Riks It!, чете това интервю. Какво ще му кажеш, за да го накараш да дойде на концерта?
– Не знаеш за нас? Време е това да се промени! Ха-ха-ха. Локалната сцена трябва да се подкрепя. Особено, ако имаш възможността да видиш нови групи, още по-добре! Между другото ние свирим хардкор.

– Благодарим ти за отделеното време! Ще се видим на тази събота на Hardcore X-Mass 2016!

А ти, ако все още не си слушал Risk It!, можеш да го направиш на 17 декември в клуб „Mixtape 5“. Повече информация за Hardcore X-mass можеш да видиш тук, а билети можеш да намериш в мрежата на Ticket Logic.

Чакаме те в пита!