Puma показа нова ситема – Fit Inteligence (FI)

Още през 2015 Puma направиха опит да въведат подобна система наречена AutoDisc. Новата система се нарича Fit Inteligence и е доста подобрена, но какво реално правя тя? Моторизирано затягане на маратонката, но много високо ниво. Няма връзки или кабели, има специални нишки, които се активират от мотор. Един swipe нагоре и обувката се затяга точно колкото желаете.

Обувката може да бъде свързана и с телефона или таблета ви. От него може да настроите детайлно всички настройки и желания през специален app.

Прототипът на обувката е спортен силует, изцяло от mesh и гумени елементи. Изглежда доста удобен за всякакъв вид спортове, а и за ежедневно ходене в градската джунгла. На тестовете батерията издържала доста часове, а тя е доста добре скрита в обувката. Връзката между обувките и смарт устройствата е bluetooth, което я прави много универсална.

Системата се очаква да излезе през 2020, като цената, която се споменава е около 3000 eur. Дали ще претърпи промени и дали ще има още силуети с нея можем само да гадаем.

Снимки: Puma