Кралете на спортното облекло

Увличането към модата от близкото минало и по-точно 80-те и 90-те продължава с пълна сила. Стрийтуър брандовете са в луда надпревара помежду си кой ще бръкне по-надълбоко в гардероба и ще изкара позабравените модели отново на преден план. Ярки цветове, големи лога и надписи са все белези от арсенала на девесетарския бунт, а в момента постоянно ни се набиват на очи.

Дамски маратонки PUMA RS-0 Sound – 219,99 лв.
Мъжки маратонки PUMA RS-0 Sound – 219,99 лв., Суетшърт Champion – 177,90 лв., панталон Champion – 127,90 лв.

Нито една марка не подмина резкия завой, а измежду всички днес се спираме на предложенията от PUMA и Champion, които наистина си заслужават.

През последните години немският спортен бранд не можеше да се похвали с особено голямо внимание към себе си, въпреки звездните посланици –  Rihanna, Big Sean и The Weeknd. Разбира се легендарните модели Suede и Clyde все още са на почит, но сякаш липсваше нещо друго. Затова креативните умове в екипа nзапочнаха да претърсват архива и така се появи PUMA RS-0 SOUND. Моделът е създаден през 1987 г., а съкръщанието „RS“ идва от Running System, с което може да предположиш и неговия замисъл. През годините маратонката  непрекъснато се развива и сега навлиза в сферата на ежедневното облекло. За 2018 г. PUMA дава на RS бъдещо ретро преобразяване с изцяло нов модел, който черпи вдъхновение от миналото и живее в бъдещето.

Подобна съдба споделя и брандът със стогодишна история – Champion. Подновеният интерес към него се дължи точно на това залитане към миналото, както и на не малкото знаменитости, които забелязваме, че го носят и на супер яките колаборации със стрийтуеар брандове като Supreme, A Bathing Ape и други. Champion отдавна имат славата, че правят едни от най-добрите суетшърти и никога не са изневерерявали на качеството. Имено тези две неща им помагат да се впишат перфектно във всеки един аутфит и ги нареждат до останалите топ спортни брандове.

Маратонките на PUMA – RS-0 SOUND и дрехите на Champion те очакват в магазин District, мол Paradise или на districtshoes.bg.

Снимки: Теодор Тодоров.