Какво ни очаква от Prada и adidas

Предстоящата колаборация на Prada и adidas е едно от последните модни събития на десетилетието. Лимитирана е до 700 броя, всеки от които е номериран. Предвиден е солд аут още от момента на обявяването ѝ. Включени са само 2 предмета – легендарния модел на adidas – Superstar и бутиковото допълнение от чанта за боулинг. Вдъхновението идва от архивни дизайни, които ще бъдат възпроизведени чрез „създаване на нова връзка между наследството, технологията и иновацията“, споделиха от adidas. Всеки предмет е изработен изцяло от италианиски занаятчии от Prada. Комбинацията на спорт и лукс е концепцията зад колаборацията.

Говерейки за миналото на двете марки, те имат историческо значение за модата. Моделът „Superstar“ датира още от 1969г. , но първоначалната му цел е била тенис играчи. Изненадващо, дизайнът се превръща в културен феномен и икона до ден днешен. Run DMC и Beastie boys са част от ретро почитателите на тези кецове. От друга страна, Prada e наложен луксозен бранд на световен пазар. Но те всъщност притежават и под-бранд, предназначен за по-спортна естетика – Prada Sport, или вече по-известно като Prada Linea Rossa.  Чантата на Prada e част от класическите им силуети, но е трансформирана в чанта за фитнес, което я прави една от най-луксозните чанти за фитнес.

Цветът, който е използван, е не просто бяло, а „optic white“ и е противопожното на „vantablack“ – най-наситеното от категорията си. Двата предмета ще вървят в комплект, а колекцията ще бъде достъпна на 4-ти декември в селектирани магазини и онлайн. В сайта на adidas е споменато, че това е само началото на съвместната им работа, така че можем да очакваме и още техни общи изяви.