Polina и нейната Carmen

Винаги съм подкрепял българската музика и съм много щастлив, когато излезе нещо ново на музикалния пазар. Polina e ново име на нашата RnB сцена, която наскоро изкара дебютния си албум Carmen. Направи ми огромно впечатление още когато го чух. Песните се изслушват на един дъх – малко джаз, малко RnB, общо взето смесица от стилове, които не мога да конретизирам само с един.

За да не съм обаче многословен, си поговорих с Polina, за да ми разкаже за себе си и нейната Carmen.

Asphalt: Здравей, Полина, ще пропусна обичайните питания и ще бъда директен. Какво за теб е музиката?

Polina: Здравей, музиката е неразделна част от живота ми, зареждам се с нея и предавам нататък.

Asphalt: От колко време се занимаваш с музика?

P: Историята започва преди години с участието ми в госпъл хор в гр. Варна и води до момента, в който създадох проекта R&B ACOUSTIC VIBES – преди около 3 години. Може би това е и моментът, в който за първи път споделих изпълненията си с публика и почувствах удовлетворение и пълноценност.

Asphalt: Разкажи ни за “Carmen” – първият ти самостоятелен албум.

P: “Carmen”е лирически герой, въплатил в себе си любовни истории, преминали покрай мен или през мен, отразени през моята призма. Освен посланието и историите, които носи, „Carmen” е и ново начало и скъп момент за мен.

Asphalt: Сигурно всички тракове са ти любими, но посочи един от тях и защо?

P: Всеки трак има специфично звучене и акцент, който ми е любим и го отличава от следващия. Наистина не мога да посоча любима песен. Във всяка от тях участвам като автор, а както знаете авторът дава най-доброто от себе си за творбите си.

Asphalt: Тежък ли беше пътят до създаването на албума и имаше ли сериозни препятствия?

P: Етапите по реализиране на албум като независим артист са малко по-продължителни. В никакъв случай не съм ги усетила като трудности. Към музиката се отнасям с любов и държа процеса на създаване и изпълняване да е удоволствие за мен. Интересен и забавен – да, труден – не. Свързан е с изненади, обогатяване и израстване. Повтарям се, но може би е важно. Много хора смятат за трудна и почти невъзможна мисия да създадат албум в България без подкрепата на лейбъл или продуцент. Не е така. Открийте правилния екип, впуснете се смело в процеса, бъдете откровени и смислени в посланието си и то ще достигне до вашата публика.

Asphalt: Накрая на кого би искала да благодариш?

P: Благодаря на всички замесени в създаването на „Carmen“. За всяка частица емоция и всяка изсвирена нота. Благодаря и на всички, които споделят музиката ми и на тези , които я отразяват и говорят пламенно за нея. Очаквайте скоро още нова музика от мен! Любов за вас!

Ако искаш да чуеш албума, можеш да го направиш в YouTube канала на POLINA. Аз лично призовавам към подкрепа на българските артисти, затова може да закупиш диска от нейната Facebook страница.