Patagonia или как да се стремиш да запазиш природата

Патагония –  регион между Аржентина и Чили с едни от най-забележителните гледки в света. Мечта за много хора да го посетят.

Но този материал е за друго. А именно за outdoor компанията Patagonia. Създадена през 1973г. в Калифорния, в момента тя е една от компаниите, подържащи най-високо качество на продуктите си!

Солидна компания, спонсорираща едни от най-добрите планински атлети, предлагаща изключителен асортимент от продукти, подходящи както за градски условия, така и за експедиции във високите части на планините. Като цяло политиката й не се различава по нищо на останалите компании, освен по едно основно правило – опазването на околоната среда по какъвто и да било начин. Пример за това беше продуцирането на филмът Jumbo Wild който имаше премиера в София.

http-hypebeast.comimage201709patagonia-worn-wear-website-2

От миналата година компанията прави нещо, което не съм срещал и виждал другаде. Обикаляше с малки каравани и предлагаше следното – да поправи/зашие/изпере вашият Patagonia продукт напълно безплатно само с една единствена цел – да може продукта да се ползва още и да не се налага да купувате нов.

Screen Shot 2017-09-28 at 10.37.18 AM

Но явно тази програма не им стигна, защото направиха WornWear, където търговията е между вашите използвани Patagonia продукти. Те изкупуват твоето старо яке, поправят го и го пускат за продажба. Така продукта се върти сред хората и няма нужда от излишна продукция, която да вреди на околоната среда. А и един от слоганите е „The stories we wear!“  Доста смел ход от страна на компанията!