Рециклирани чанти от Patagonia за есента

Patagonia е един от брандовете, които  винаги са ни изненадвали с идеи. Преди време направиха кампания, в която приканваха хората да НЕ си купуват ново яке, а да си носят старото. Доста голям отзвук, като дори създадоха и малки подвижни шивачни ателиета, където да ти оправят дрехата, ако има нужда. Друг интересен момент бе Black Friday през 2016, когато 100% от печалбата им бе подарена на организации, свързани с опазване на природата.

patagonia-recycled-bags-08patagonia-recycled-bags-06patagonia-recycled-bags-05patagonia-recycled-bags-01patagonia-recycled-bags-04patagonia-recycled-bags-001patagonia-recycled-bags-_2

Тази година изненадата е в новата им колекция раници Black Hole. Изцяло рециклирани 25 модела раници, които чисто визуално не са много променени. Отново го има класическия duffel bag, както и малките hip bags. Всичките са водонепропускливи и усилени.

Но какво е различното? Това, че са направени от 100% рециклиран материал. Или иначе казано тази колекция от 25 модела раници е направена от 10 млн. пластмасови бутилки. Целта им е колкото се може най-малко да се вреди на околната среда. И успяват, но смятат че цялата индустрия трябва да се замисли върху продукцията си.