No More Many More с дебютен албум

No More Many More са група, която залага на текстове с дълбок смисъл. Група, от която ще искате още докато не можете да спрете да ги слушате. Наскоро те издодоха първия си албум, за който ще ни разкажат. Но преди това вижте видеото към песента „Не мога да спя’.

Здравейте! Представете се.

Казвам се Методи и съм част от No More Many More

Защо избрахте това име?

Името на групата си има история 🙂

Аз и Камен сме от група Скре4 и като част от тази група имахме щастието да свирим на една сцена със световноизвестни групи и почти винаги българските изпълнители ни изписваха – and many more. Въпреки, че имаше cръбски, турски или румънски групи, на които имената задължително ги имаше в плаката и бяха също толкова световнонеизвестни като нас тази тенденция продължаваше и продължаваше. Сега вече поне половината от името ни ще го има.

От колко време свирите заедно и как се събрахте?

Заедно сме от  края на 2014 година. Имах идея за акустичен проект и записах няколко песни в студио Балканджи с Кирил Янев и DJ BRIGX. Камен от Скре4 се включи в записите и поканих Радо да изпеем заедно нещо. Това беше първата песен със заглавие „Тук някъде“. Изпратихме песента на Спас Шурулинков от Z-ROCK, той ни извика на интервю в радиото и се заковахме в класацията на Каменица за повече от 30 седмици в топ 10. Поканих басиста Иво, който домъкна и барабаниста Пешко и така…

Picture_6

В текстовете си често задавате въпроси, понякога отговаряте на тях, но друг път оставяте публиката да отговори.

Понякога си мисля, че това са въпроси, които нямат нужда от отговори, а истинският смисъл на текста е някъде между редовете. И ако слушайки думите имаш чувството, че си ги написал ти, това означава че съм се справил.

Наскоро издадохте първи дебютен албум. Как се казва?

Наистина се радвам, че успяхме да запишем този албум и се надявам повече хора да стигнат до него. Името му е „По един или друг начин“.

Picture_4

Труден ли беше пътя на този албум? 

Не мисля, че има лесен начин да запишеш албум. Това е процес, който изисква много време, работа, желание и инат. Да не говорим за пари. Трябва да вярваш, че си направил достатъчно добра музика и да можеш да убедиш тези около теб, че е така. Трябва да си готов да понесеш критика и не трябва да очакваш, че резултатът от труда ти ще бъде оценен така, както ти се иска. На практика най – важен е процесът на работа и това, че в дадения момент ти си музиката, която правиш и това е най-важното нещо за теб.  Когато това стане, няма значение колко труден и дълъг е пътят. Лично за мен най-трудно е да гледам в какво се превръща българската музика и как монополът в индустрията влияе върху ценностната система на по-младите хора. За всички е ясно, че ако не си х-фактор е почти невъзможно да стигнеш до ефир. Музикалният бизнес се ръководи от хора, на които последна грижа им е до какво ще доведе тази „културна революция“. Медиите са също част от този феноменален „успех“ на новите български творци.

Picture_2

Темите на песните винаги са по-мрачни. Какво искате да кажете с тях на публиката си?

Това са нещата, които ме интересуват и за, които мога да пиша. Знам, че когато се опитваш да кажеш истината, рядко има хепи енд. Всеки чува различни неща в моите текстове и от друга страна аз винаги съм се опитвал да представя различни гледни точки и съм доволен най-вече от това, че хората не остават безразлични.

Picture_3

Как дойде идеята за клипа? Защо избрахте точно на тази песен да направите?

Идеята за видеото е на Ирина Йорданова (www.irinayordanova.com). Видеото се реализира благодарeние на нейната продуцентска къща 25thFrame. Тя беше един от операторите, когато снимахме видеото на „По един или друг начин“ и от тогава няколко пъти си говорихме за общи проекти. Когато завършихме записите по албума, изпратих на Ирина няколко песни и тя си избра „Не мога да спя“ след това успя да ни организира (това е доста трудно) и снимахме два дни като по-голяма част от кадрите са заснети в Лондон.

Picture_5

Имате ли други проекти, които готвите?

Имаме още един готов клип към песента „Утре е ден“ който е дело на нашите приятели Веселина Фотева и Георги Марчев от Supernovi, с участието на Вероника Братанова. С Ирина работим по идея за още един клип към парчето “Двете ни страни”. 25thFrame отново ще бъде продуцент на видеото. Също така работим с Росица Николова (Chewbacca) върху анимационен клип към песента „Накъдето и да тръгна“ и общо взето целта е да успеем през 2-3 месеца да пускаме нова песен и едновременно с това да започнем записи по нов албум.

На кого искате да благодарите?

На всички, които помогнаха проекта да бъде реализиран както и на хората, които продължават да посещават нашите концерти. Този албум е за тях.