Nite Jogger е новото попълнение на adidas

Наложен тренд е модели от миналото да бъдат връщани към нов живот. Такъв е и случаят с adidas Nite Jogger. Първата поява на обувката е през 1976 и е представена на обществото като маратонка за сутрешно или нощно бягане. Обувка с контрастни цветове, които да бъдат лесно разпознаваеми.

Новият Nite Jogger е ретро модел , но с обновен силует и интегрирани нови технологии като подметка изцяло от BOOST, knit и ripstop материи, както и велур. Друг интересен детайл са множеството светлоотразителни елементи, които правят маратонката първата „светеща“ в портфолиото на бранда и достатъчно сигурна за нощното бродене из града. Ако първоначално този модел е бил създаден за бягане, то сега той бива налаган като удобен и модерно изглеждащ модел, подходящ за всеки вкус.

Все повече хора се опитват да намерят обувка, която да харесват визулано, да пасва на стила им и освен това да им предоставя удобство. Точно това търси и Паскал Попов – бръснар в The Barber Shop и страстен почитател на марката. Срещнахме се с него, за да разберем какво харесва в adidas Nite Jogger:

Asphat: Как се срещнахте с бръснача и какво общо открихте между вас?

Паскал: Конкретно с бръснача се срещнах от ранното избиване на брадата ми. Голямо клане беше в началото, но икономията ме направи професионалист. Страстта към бръснарството ескалираше непрекъснато с годините, но ме беше страх да се присъединя към тази култура. В крайна сметка осъзнах, че дългогодишната ми професия като фотограф ме напряга много и имам нужда от нещо наистина различно. Именно бръснарството беше единственото, с което исках от сърце да се занимавам.

A: Има ли връзка между стрийт културата и grooming сцената в България?

П: Последните 3 години бръснарството навлезе с огромна сила в България и се вписа идеално в стрийт културата като част от ежедневието на мъжкия пол.  Мъжете се кефят да ни посещават, защото знаят, че докато си вършим работата професионално, ще си провеждаме и от нашите „мъжки разговори“.

А: Определено харесваш 90тарския стил и особено моделите на adidas. Откъде дойде тази привързаност?

П: Все още си нося 90тарските Track Jackets, изровени от гардеробите на родата, а намеря ли нова разцветка из някой second hand я грабвам на момента. аdidas правят колаборации с талантливи и известни дизайнери – кой не би изпаднал във възторг, виждайки две любими марки обединени в един продукт?

А: Какво ще кажеш за маратонката adidas Nite Jogger, която носиш, и с какво тя ти направи впечатление?

П: Първото нещо, което ме грабна, със сигурност бе тънката черна лента, която тръгва от подметката и се подава отпред. Определено ми допада! Също така ретро дизайнът, но с новите технологии – придава на обувката един много завършен модерен облик.

adidas Nite Jogger е част от пролетната колекция на магазин Footcourt. Пълната селекция може да разгледате тук!

Фотография: Емануил Алберт