Два позабравени силуета от Nike

В началото на тази година започнахме да разглеждаме какво ново предстои за 2019 година и два модела от Nike наистина ни заинтригуваха. Това са Air Max Light и Air Max 2 Light.

Първият излиза през 1989 година и празнува 30 годишнина. Нисък модел, наподобяващ Air Max 1, олекотен, с една идея по-малка камера. Мнозина смятат, че това е хибрид между Air Max 1 и Air Max 90. Но той излиза по-рано от 90ката, като първоначално името му е било Air Max 2, но се сменя на Air Max Light.  OG разцетката му е Sports Red/Navy/White, като така ще излезе и сега, на 10.01.

Air Max 2 Light e другата обувка, която  има 25 годишнина. За първи път излиза през 1994 година. Типичен Chunky модел за тези години – дебела подметка, с голяма камера,която се вижда и отзад. Много mesh материя и искрящи цветове. В случая –  Gold/Flash Crimson/ Racer Blue, или разцветка с която няма да останеш незабелязан. На този модел ще се набляга през тази година, така че сме сигурни, че ще има и други вариации. Първото издание излиза на 11.01.

И двата Air Max-a са исторически и всеки sneakerhead би трябвало да ги оцени.  Ще бъдат заредени в почти всички сникър бутици!

 

Снимки: Size.co.uk/Sneakernews.com