След близо 20 години Nike Shox отново ще се появи

Системата Shox бе пусната през 2000 година специално за летните олимпийски игри в Сидни, Австралия. Беше различна нова технология, която всички гледаха с недоверие. Обувка, която вместо камера с въздух, имаше няколко на брой „прегради“, предназначени за стабилност, отскок и комфорт. Колоните са изградени от специален полиуретан, който прави маратонка мека и удобна.

Човекът, който може би има най-голяма заслуга за популяризирането на тази „леко грозновата“ система е Винс Картър. Именно той, на същите олимпийски игри, играе с Shox баскетболни обувки и прави брутална забивка над френския гард Фредерик Вайс. Този момент остава в историята на баскетбола, като е една от най-забележителните забивки.  Хората полудяват и наистина системата започва да се харесва.

Nike Shox R4 е маратонката, която много хора в София, а и в България носеха по улиците в този период. Приличаща на футболна обувка, с Shox сиситема, с основа от кожа, mesh и пяна, тази обувка се продаваше като топъл хляб.

nike-shox-r4-black-bv1111-001-4nike-shox-r4-black-bv1111-001-3nike-shox-r4-black-bv1111-001-1

Видяхме, че в края на миналата година се пояти OG разцветката, която е сива с червени орнаменти. Разбрахме също, че Skepta ще изкарва такъв модел. И ето, че за тази година от компанията ни предлагат най- изчистеният вариант – изцяло черен без абсолютно никакви други цветове. Все още не е ясно кога ще излезе, но определено го очакваме.

Снимки: SneakerNews