Денят на Nike Air Max е супер

Превърналият се в празник Nike Air Max Day (26.03) и тази година ще бъде белязан от редица активности и нови предложения. От месеци насам на всички е ясно какво предстои да излезе, но никога не се знае дали няма да има и някоя друга изненада. Годината 1987 е една от най-значимите за бранда, тъй като тогава дизайнерът Тинкър Хатфилд реализира вдъхновението си, а също така се появява първата реклама на Nike по телевизията.

Революцията продължава и днес. Освен новите модели, Nike отбелязват деня като си партнират с различни дизайнери, брандове и сникър бутици – Atmos, Off-White, Patta и много други. Неслучайно един от най-скъпите и редки модели е Air Max 1 в колаборация с холандския артист Pieter ‘Parra’ Janssen  и сникър бутика Patta, който достига цена до 8000$.

Но да се върнем на релийзите от 2018. Послучай годишнините, Nike преиздадоха два класически модела в OG разцветки, които имат огромна роля в развитието на сникърхед културата в днешно време. Това са Air Max 93 и Air Max 180. Те буквално бяха разпродадени за нула време, което въобще не трябва да те учудва.

 

Заедно те са вдъхновението за най-новия Nike Air Max 270. Моделът с огромна камера в задната част, видима от всички страни и предница с най-новия меш на компанията. Още с първия си релийз обувката вече има хиляди почитатели. 

Не може да пропуснем и ежегодната колаборация с Atmos.  Този път е върху Animal Pack серията, която за първи път бе издадена през 2006. Моделите са два – AM1 и АМ95, направени от мъхести материи с принтове на животни.

 

И накрая “десертът”. Моделът, който всички очакват. Той ще излезе на 26.03 (24.03 в Европа). Това е Sean Wotherspoon Nike Air Max 97/1. 

Sean е един от собствениците на известния американски магазин за селектирани дрехи втора ръка RoundTwo. През 2017 той спечели RevolutionAir Design с това предложение, а Nike обещаха да го пуснат. 

Произведението на Sean е с цветовете на дъгата и представлява хибрид от Air Max97 в горната част и подметка на Air Max 1. Моделът бе пуснат в края на 2017 само в серията Friends&Family, а цената… Нали се сещаш, беше доста висока.

Sean Wotherspoon Nike Air Max 97/1 ще бъде достъпен само на томболен прицип (raffle) онлайн и в някои магазини. Цената му е 159$ и можеш да бъдеш сигурен, че ще свърши за секунди.

Ако си истински фен на Air Max,  в понеделник не се чуди какво да обуеш.