My Tapas Bar представя „Тапас и градът“

Неотдавна на добре позната на всички улица Христо Белчев отвори врати My Tapas Bar. На същия адрес, където преди години се помещаваха култовите „Брилянтин“ и „Петното на Роршах“, сега група ентусиасти решиха да направят място, където да се докоснеш до традиционната средиземноморска кухня. Хората зад My Tapas Bar са били къде ли не, видели и опитали са всичко, за да се вдъхновят и развият идеята си по-най-добрия начин. Е, определено им се е получило. Атмосферата се усеща още, когато влезеш, а изпиеш ли чаша вино или бира и опиташ някое от страхотните им предложения, вече ще си убеден, че си на правилното място.

15626246_1209833115736929_7578076291903111995_o15626206_1216604191726488_8028061995642195454_o15540855_1206364649417109_3027052821483158006_o

Не оставай с грешно впечатление това не е ресторант, а по-скоро бар, в който докато си с приятели на по бира може и да хапнеш. Точно това е идеята на Tapas културата. Тя идва от Испания и се състои в предлагането на различни малки порции храна или както българите обичаме да казваме – „мезе“. Най-хубавото е, че се приготвя на място, пред погледа ти, само от свежи продукти и всяка седмица менюто се сменя. Има още една много приятна особеност – това че бара е Dog friendly и може да дойдеш със своя домашен любимец.

19CC584A-8FC3-4010-A0F9-AD9AA25609AF

Сред разнообразните деликатеси присъстват испански сушени меса, колбаси (чоризо, салчичон) и сирена (овче фундадор, манчего, луян), като всичко идва от южната страна. Някои от най-харесваните тапаси са Гамбас (пресни скариди поднесени с чесън и и испанска наденица Лонганиса) или Чоризо (наденица чоризо, запечена във вино). Съветваме да опиташ  и испанските кюфтенца Албондигас, сервирани с доматена салса. Не само храната в My Tapas Bar е специално селектирана. Ценителите на добрите напитки могат да избират между няколко вида вино, което се сменя според сезона. Присъстват и чужди бири – испански, немски, чешки, крафт и други.

E016C62C-8CDF-478F-8558-6A3A7C1ED87A34AEF523-1237-4C26-956D-FDCCD323E201401763A0-970C-4A0B-A365-9849A16DA44187532B70-092D-4DB7-ABDA-8FBC105D585545193C30-2F78-4E04-8BAE-484AB181B5F7FD89C0F0-934E-4D9F-A829-1A2D6B30FBF9FA902480-91E2-46A3-960D-776DDA21D54FF8FBEE5F-7839-48F5-A51D-E243866FAF24EB797DC7-10D4-4155-89A3-F888269CEE27CE39AF08-3B1D-4A1E-81F1-73C3F00D807A45079A22-A30C-46E6-ABF4-FB893D340AFD081D705B-3334-4A2F-9C75-F2868E459E8081D3CDEF-F510-4306-AD9C-7CE7AADA396723DAB31C-C62D-45EC-9ADD-3D468124EE4F272741B1-4180-4A93-93EC-E762DDFCA16B

Но вместо само да ти говорим, те каним във вторник 23 май да се убедиш сам. Ще има серия от интересни събития под името „Тапас и градът“, на които домакини ще са култови градски личности. Специален хост на първото събитието ще е известната на всички Веселина Кар. Виждали сме я зад бара да налива текили по цяла нощ. Е това не е всичко от нея. Тя е ценител на вкусната храна, обича да експериментира и да опитва ястия от всеки край на света. За това и във вторник вечер тя ще те въведе в света на испанската кухня и ще те посъветва кое би ти допаднало най-много. Цялата  идея е подобни събития да има всяка седмица.

2A61A5B2-0193-4F80-9F76-2D2ACD35D519

FF6F2286-5A6A-4307-A3D3-AC33565F4D5A

B841CC6E-0BE3-4262-B367-339797D9D0E8

AFB99C0C-D43F-4EA9-B56E-330BC669287E

My Tapas Bar е на ул. Христо Белчев 8 и работи от понеделник до петък от 16:30 до 02:00ч. и събота и неделя от 11:00 до 02:00ч.