MMP и проектът „2D Run“

Илко Илиев е един от малкото хора в България, занимаващи се активно с freerun и различни видове каскади. Всичко, с което се захване е свързано с екстремните спортове. Едно от тях е LEAP – огромна социална мрежа, където хората обменят информация относно спортовете. Илко е доста дейна личност, забъркан в доста проекти и не се спира пред нищо. Преди няколко дни отново излезе продукция, където той е главното действащо лице. Все едно гледаш GTA2, но в реалния живот.

Ние останахме впечатлени и директно се свързахме с героя от клипа, а именно Илко. Искахме да ни разкаже малко повече за проекта и за всичко останало около него. Ето какво ни сподели той:

MMP (Mixed Motion Project) е проект на мен и Марин Кафеджийски. Най-просто казано: Той снима, аз скачам/правя каскади. Това което се опитваме да направим няма върховна цел или дълбок замисъл. Това са просто проекти, идеи, които имаме желанието и способностите да превърнем в реалност. Всеки клип е различна концепция, която ни харесва достатъчно, за да запретнем ръкави и изпълним.

MMP3-04465
Често ни идва музата за разнообразни неща, но повече остават в разговорите или в never-gonna-do-to-do листата. За тази идея обаче бяхме сигурни, че искаме да дадем всичко от себе си да се получи. Марин имаше способността да го заснеме, аз имах уменията и желанието да изпълня каскадите, така че единственото, което оставаше, беше да се стегнем, да зарежем много от работните си ангажименти и да снимаме.

MMP3-04366

Цялото видео заснехме за точно 20 снимачни дни в диапазона от 20-ти Ноември до 30-ти Декември. Времето не беше на наша страна и трябваше да дебнем всеки възможен слънчев ден, като след всеки лъч мислихме, че ще е последният за годината. Извадихме късмет и успяхме да си заснемем всички кадри преди големия сняг. Единственото, с което трябваше да се борим все пак бе студа. Аз загрявах добре и можех да се движа, но на Марин често му замръзваха пръстите, което правеше управляването на дрона сложно. Но като цяло се справихме с поставените си цели.

MMP3-04387

Някои от кадрите костваха доста дубли докато се заснемат точно, а почти винаги бяхме ограничени от battery life. Така че едновременно действахме с темпо и финес. Други кадри пък изискваха доста психическа подготовка и не говоря за прескачанията на дупки и скоци между сгради. Когато си подготвен добре тези скоци са сравнително лесни. Когато съм сигурен в нещо, височината няма значение, защото няма какво да се обърка. Всичко е в подготовката.

MMP3-0534

По-трудни за мен бяха кадърът в снега, запалването, спускането от бузлуджа, плуването в декемрийско Черно море. Друг особено труден кадър беше паркур рънът със събирането на монетите. Защото е сравнително дълъг, с няколко изкачвания и скоци, като последният скок изискваше най-много стамина, която трудно запазвах докато стигна до него.

MMP3-0852
Целият клип е създаден с много желание, 0 злато и подкрепата на прекрасни приятели.“

MMP3-04610

MMP3-04630

Ние казваме едно голямо БРАВО на целия екип, положил неимоверни усилия за създаването на проекта!

Снимки: MMP