Магичното изживяване в Родопите наречено – Meadows In The Mountains е този уикенд

Магията на свещената планина Родопи очарова, омайва и пристрастява. Веднъж тръгнеш ли на пътешествие в Родопите, ти се иска да обиколиш цялата планина. Тези приказно красиви хълмове е възпявал Орфей, омагьосвайки всички живи същества с неземната си музика. Тези изумрудено зелени долини и гъсти вековни гори са събуждали трепет в сърцата векове наред, тези величествени върхове са пораждали възхищение и желание да бъдат покорени, за да изпълниш поне веднъж погледа си с невероятната гледка, която се разстила чак до хоризонта.

Точно тази магична красота пленява братята Sasse и ги подтиква да заздадът едно пътуване през дебрите на природата и музиката. Вече девета година Meadows in the Mountains се провежда в изключително красивата местност в Родопите до българското село Полковник Серафимово, 850 метра над морското равнище.

Meadows се гордее с това, че e екологично ориентиран и стои здраво зад политиката си „не оставяй следа“. Съоръженията на фестивала са изработени изцяло от местна дървесина с минимален въглероден отпечатък. Материалите са изцяло рециклируеми, спазва се стриктна политика за пластмасата, а храната се доставя от близките села. Тази година фестивалът стартира нова инициатива с бутилки от неръждаема стомана Meadows за намаляване на пластмасовите отпадъци. От всеки продаден билет за фестивала, 20 лв се даряват на различните благотворителни и общински проекти, които Meadows подкрепя, както и за принос към различни екологични цели.

Фестивалът използва авангардна звукова система с любезното съдействие на Audio Feed – звуковите платформи на фестивала Burning Man. Това включва серията Funktion One Evolution, като най-модерните усилватели са инсталирани и предназначени специално за фестивала. Благадарение на професионалното озвучаване ще може да усетимвесеки един звук идващ от таз годишната селекция лайв изпълнители и диджей. Част от музикалните гости на фестиавала са: ANDREW JAMES GUSTAV, BRADLEY ZERO, EDDIE C, EGO ELLA MAY, GALEN, GOLNAR & MAHAN, GYORGY ONO, HEELS AND SOULS, HUSH MOSS, ISHMAEL ENSEMBLE, MIM SULEIMAN, MR SHIVER, RAFAEL DA CRUZ, RAS, SCOTT XYLO, SNO, SOLAR, SUMMERS SONS & C. TAPPIN, TRULY MADLY, YOUNG YOSEF, Z@P, и още. 

Наред с музиката, друг аспект на Meadows е емблематичният холистичен купол, дома за духовност и семинари, както и образователните разговори от вдъхновяващи учители и лидери. Посетителите могат да се насладят на йога практики, медитация, какаови церемонии, изцеление и др.

Освен за магичната атмосфера и доброто озвучаване организаторите са помислили в деатайл и за настаняването на своите гости. Meadows работи в тясно сътрудничество с местните жители в селото, с идеята да може да предложи автентично изживяване в традиционни български семейни къщи. Местните баби очакват своите гости с домашно приготвени ястия и невероятно гостоприемство. За тези от вас, които не искате да изпукате и минута от фестива се предлагат  бутикови палатки, които се помещават в цветните ливади в специално изградения къмпинг. Тази година за първи път ще бъдат представени палатките Tentstile  – теа са идеални за планински терен. Могат да бъдат окачени на дърветата и имат красив дизайн, с който още по-хармонично да се впишат в атмосферата.

Meadows in The Mountains ще се проведе 6 до 9 юни в планината над родопското село Полковник Серафимово. Може да закупите билети на цена 150 лева в EPAY GO.

Снимки: Жоро Панчев