MC НЕМА – ТРАП и малко повече

Ако често осъмваш по столичните барове, със сигурност си чувал за МС НЕМА. За останалите, които не са запознати с творчеството му, историята му може би ще звучи банално, но съвсем не е така.

Любето, както е познат за приятелите си, е от крайните квартали и прави рап, както услужливо предполага и артистичният му псевдоним. Гордият дружбенец признава, че от родния край го е отдалечил брат му, когото също е вероятно да си слушал и виждал зад пулта под псевдонима BASHMENT – един от хората, стоящи зад проекта MANNERS .

Развитието в квартала върви все надолу. Пушат Сигари и много други интересни продукти на синтетична основа, но това не ме влече никак. Все пак добрата стара Дружба ме е научила на много неща.

казва МС НЕМА.

Той намира в музиката така изтърканото „вътрешно спокойствие“ (което понякога въобще не си личи от енергичните му изяви на сцената), но пък не и придава излишна важност или смисъл. Прави каквото харесва, пък „който иска да го слуша този скапан рап“.

13321170_10154171799933397_1523379405_o

Започва сравнително късата си кариера като hype МС, а артистичният му псевдоним произлиза от това, че „просто си немах такъв“. Изведнъж в нощта започва да записва авторски тракове, а малко след това с добрия си приятел и стара парти лисица Emil Prize заформят проекта BASS MAFFIA. За него би трябвало да си чувал, а ако не си, задължително посети следващото им участие, досега не са разочаровали.

МС НЕМА не се притеснява от сравнителната си неизвестност, тъй като тепърва ще вдига оборотите и планира тракове с много различни артисти – както МС-та, така и дидежеи. Съвсем скоро той ще започне работа и с един от най-популярните лейбъли в България, но за това си мълчим, докато не стане официално всичко, за да не развалим работата.

1S7A2165_А

Междувременно обаче можете да се насладиш на най-новото му видео (по-горе) с простичкото име „ТРАП“. Снимано от утвърдения екип на Валентин Даневски и Румен Дойчинов, а музиката е на Коската от ОГИ 23. Въпреки минималистичната стилистика, в клипа има време и място за туърк, карате и дори салфетки. МС НЕМА пък пее за „нещата от живота“, разбира се.

Фотографии: Валентин Даневски