Madmatic пусна „Друга Лига“ със зверски клип

Брутален бийтмейкър, изпълнител и артист. Това е Делян Атанасов или по-известен в музикалните среди като Madmatic. С всеки следващ проект виждаме как той надгражда себе си, как разгръща потенциала си. Темите на траковете винаги са били по-социални и обвързани с истории и случки.

Днес ти представяме клип към песента „Друга лига“, която е част от EP-то „5:30“. Песента е абсолютен бенгър с доста барнат клип. Повече за нея и EP-то ще разберем от самият MadMatic:

Asphalt: Здравей MadMatic. Къде те хващаме?

Madmatic: В момента съм вкъщи и чакам Явката и Боро да се обадят, за да се видим. Скоро не сме се виждали тримата.

A: Наскоро пусна ep-to „5:30“  с 6 трака в него. Социална тематика,  в която ни споделяш различни истории. Разкажи ни малко повече за албума.

M: Отдавна имах в главата си 2 идеи. Едната беше да направя албум с Roasty Suave. Човек, в когото виждам много от моите черти на бийтмейкър, и човек, който обича да прави музика. Работният му процес е безупречен и винаги успява да ме уцели с инструментали. Втората ми идея беше да направя нещо за дамите и реших да използвам възможността да осъществя и двете идеи под формата на това ‘ЕР.’ Забелязал съм, че песни като ‘Писма’, ‘Камък’, ‘Помниш ли?’ се харесват най-много на аудиторията ми и този път отново имах подобна история за разказване. Визирам ‘Да се загубим.’ ‘Пояс’ и ‘Ако не бараше лева’ са песни, които бяхa започнати преди известно време, но ги завърших с цел да са част от този албум. ‘5:30 сутринта’ я намирам като преходна песен между предишния ми албум ‘Войната на Ул. Мир’ и този. ‘Дяволче, дяволче’ е история с фиктивна главна героиня, представена като съвкупност от мои лични преживявания с различни момичета през годините. Дяволчето в случая е женския полов орган, на който много от нас, мъжете, се случва да робуваме понякога.

A: Днес ни представяш клипът към “Druga Liga”. Трак номер три от албума. Брутално звучене и визия. Как се роди идеята за този проект?

M: Идеята за тази песен се роди от това, че нещо ми липсваше като звучене. Това е последната песен, която написах. Искаше ми се да има една „по-гърмежна“, която да разнообрази целия проект и да държи всички останали песни заедно. Музиката правихме заедно с Roasty Suave. Бях започнал бийта и след като записах вокалите си  му пратих всички писти, за да го доразвие. Той направи това, което прави най-добре и в момента го чувате. Визията за клипа беше идея на брата на Roasty, Емануил Алберт. Той е и режисьор на клипа.

A: Кой помогна за реализирането му?

M: Както казах, Емануил Алберт е режисьор, оператор беше Йордан Георгиев, а Димитър Кръстев и Христомир Витанов „Мъро“ бяха през цялото време с нас и заснеха брутална фото сесия и BTS кадри от целия процес. Искам да благодаря на KlekShop и Foot Court, които ни помогнаха с визията. Вторите също ни предоставиха възможността да снимаме в най-новия им магазин в София.

A: По-горе спомена песента „Да се загубим“. Тя  излезе първа от целият проект преди около месец. Има ли история зад текста?

M: История има, разбира се. До преди година бях във връзка от разстояние. В един момент това натежа изключително много и нещата стигнаха до своя край. При други обстоятелства най-вероятно щяхме все още да сме заедно, но какво да се прави. Животът  продължава и за двама ни. Песента е доста лична и има много скрити послания, за които само аз и тя знаем, а слушателите могат да ги разберат по свой начин, свързан с техни преживявания. Исках да направя песен, която да се хареса на хората, както и да запечатам моментите с въпросния човек в едно парче.

A: Изкара албум, изкара два нови клипа. Какво още да очакваме от теб?

M: Със сигурност няма да спра до тук. Тази година мисля да се пръсна от работа и да вадя нови песни и видеа регулярно. Обмислям и още едно ЕР до края на тази година, но ще видим. Нямам още ясна идея как точно искам да представя себе си в него.

A: Отново да те върна на новият албум. Откъде хората могат да се сдобият с него?

M: За физически копия (CD) хората могат да пишат на gyusmerch@gmail.com. Албумът го има в Spotify , Apple Music, GooglePlay както и в Youtube канала ми.

Фотограф:  Димитър Кръстев