LA Clippers и Kendrick Lamar изпратиха Paul Pierce със стил

Още една баскетболна легенда се оттегли от спорта. Paul Pierce е с 19 сезона зад гърба си, титла в NBA (2008, Boston Celtics), MVP и участвал няколко пъти в All-star мача. Tой остава в съзнанието на феновете като един от най-големите играчи на терена. Част от BIG 3 на Celtics, след това помага на Brooklyn Nets, Washington Wizards и накрая завършва в LA Clippers.

След толкова много сезони и титли в NBA той последва стъпките на Kevin Garnet и Ray Allen. 34-ката се раздаваше на терена и не спестяваше нищо на противниковите играчи. Беше един от най-добрите и винаги ще остане такъв в сърцата на хората. Неслучайно и псевдонимът му е “The Truth” (“Истината”)!

Въпреки че последният мач вече е изигран,  настоящият му отбор LA Clippers, заедно с Kendrick Lamar се отблагодариха за всичко, което е оставил на терена, а именно любовта си към играта. Те направиха изключително видео, в което младо момче разпространява флаери в квартала и рекламира последната игра на Pierce. В същото време група от хора се събират в училищен салон, за да си припомнят за някои от най-добрите моменти на играча. Целият клип се разказва от Lamar, а участие още са взели Chris Paul, Isaiah Thomas и Kobe Bryant. Те пожелават на “The Truth” всичко най-добро.

Boston Celtics' Paul Pierce looks for a reaction from the crowd in the second quarter of an NBA first-round playoff series basketball game against the Atlanta Hawks in Boston, Sunday, May 6, 2012. The Celtics won 101-79. (AP Photo/Michael Dwyer)

PS. Boston Celtics тази нощ победиха Washington Wizards  и продължават напред в плейофите.  Следващият мач ще е срещу Clevland Cavaliers на 17.05. Ще е доста интересен.