Eastern Europe’s Finest / KYPBN Lookbook Есен/Зима ’16

Да имаш собствен стрийтуеър бранд е една от най-големите мечти на всеки hypebeast и стрийт фанатик. У нас, в България, от край време сме се качили на гребена на тази вълна и пред очите ни са минали едни от най-яките, съответно и едни от най-глупавите скейт и стрийтуеър брандове. За жалост малко от тях са все още активни. Това, което, може би, е най-честият проблем при младите стрийтуеър предприемачи е, че след като видят реално, колко е трудно да направиш един наистина уникален бранд с уникални продукти и още повече, колко е трудно да го поддържаш жив, се отказват и прекратяват всякава дейност, обвързана с това.

Факт е, че има хора, които не се отказват въпреки всичките тези трудности, които са изпитали вече на свой гръб. Говорим за брандове като BLOK (в частност линията Sofia Division), Brocode, 45 Street, СОФТ и други. Това са все примери за хора и марки, благодарение на които България успява да се позиционира и задържи на стрийтуеър картата на Европа. За щастие има и такива, които се появиха в периода на близките една-две години, които правят обещаващи стъпки в уличната мода. Такива примери са Missing Link Clothing Co., Brave Moustache и бранда, който ще ти представим днес.

Снимка: Eastern Europe's Finest / KYPBN
Снимка: Eastern Europe’s Finest / KYPBN

Eastern Europe’s Finest / KYPBN е български бранд, за който научихме преди малко по-малко от година. Първият ни досег с тях беше, когато случайно попаднахме на страницата им във Facebook и останахме крайно очаровани от shout out-а им към 90-те – тениски с принтове, усмиващи и в същото време възхвалявайки иконичното лого на Windows ’95, боксерки и какво ли още не, както и препратки към 80-те години в България. Продължихме да следим с интерес развитието на този бранд и определено не беше напразно.

Снимка: Eastern Europe's Finest / KYPBN
Снимка: Eastern Europe’s Finest / KYPBN

Днес Eastern Europe’s Finest / KYPBN представи lookbook-а към колекцията си за есен/зима ’16. Идеята й е да отразява периода от края на 90-те и началото на 2000 година, но в същото време да има съвременен вид. Говорейки за развитие на стрийтуеър брандовете, KYPBN не разочароват и този път. Аранжиментът от артикули е по-голям – на фокус са качулки, блузи и тениски с дълъг ръкав и разбира се, уникалните им мъжки боксерки.

87654321

Очакваме колекцията да бъде пусната на 31 октомври на сайта на Eastern Europe’s Finest / KYPBN, където ще можеш да разгледаш пълния арсенал от продукти и съответно да обновиш есенно-зимния си гардероб с нови свежи модели. Продължаваме да следим с нетърпение развитието на бранда. Можеш да го направиш и ти като последваш KYPBN във Facebook и Instagram.