Кристиян Красимиров и скейтърската мечта

Бях чувал за него преди време и имах някаква бегла представа кой е. Запознанството ми бе на тазгодишния Burgas Skate Open, след като ме помоли да го закарам до София, за да си хване самолета наобратно към Испания. 18 годишно хлапе, което е поело вече живота си в собствени ръце и единствената му идея е да става все по-добър скейтър.

090620151000296-KristianKrasimirov_Kickflip_Lyon_SergioAlvarez

Asphalt: Представи се пред нашите читатели.

Кристиян: Казвам се Кристиян Красимиров. На 18 години. От Перник съм, но от доста години живея в Барселона, Испания. Там прокарах и скейтборд.

Asphalt: От 9 години си в Испания, нали така?

Кристиян: Да, точно така, а от 7 години карам скейт.

Asphalt: От доста малък караш. Спонсорите кога те намериха?

Кристиян: Преди 3-4 години нещата започнаха да стават по-сериозни. Тогава ме потърсиха NIKE SB.

Asphalt: Сега кои са зад гърба ти?

Кристиян: Ами NIKE SB, новата марка за очила HAWKERS, Diamond Supply, Primitive, Grizzly, Stance Socks, Herschel.

Asphalt: Доста солидни спонсори имаш!

Кристиян: Аз много не говоря за това с тамошните скейтъри, защото испанците са супер завистливи. Направих нещо, което те се борят да го направят още. И като цяло те са си националисти, особено каталунците. Не харесват хора от други националности. И затова повечето ми спонсори са от Америка, а аз никога не съм бил там.

Asphalt: А как стана това? Как се свърза с тях?

Кристиян: Идват в Барселона, гледат клипове, гледат кой как кара, следят социални мрежи.

Asphalt: Като каза социални мрежи се сетих за клипа, който направо разби Instagram… 360 flip на стълби и приземяваш върху друга дъска… От там ли тръгна всичко?

Кристиян: Това наистина стана много яко. Стана от първи опит! А после се разпространи по цял свят, навсякъде. И май от това тръгна всичко – нови запознанства с хора, компании. Всички  ме гледаха вече различно.

@metroskateboarding X @esskateboarding #eS_Metro2015

A post shared by Athlete (@_kristiankrasimirov) on

Asphalt: И така започна професионалната ти кариера на скейтър… Ти се водиш атлет.

Кристиян: Ами не точно професинален, тепърва има още много път да извървя. Но да , опитвам се. Карам и давам всичко от себе си. Човек може да има много спонсори и да е на върха, обаче всеки ден трябва да си прави неговите неща – да кара, да снима. Да си останеш нормален човек и да не се самозабравиш. Много примери има за хора, които от супер успяли, сега са никъде.

Asphalt: Ти не си от тях…

Кристиян: Ами старая се. Всеки ден ставам с мисълта за скейта, отивам и карам. MACBA ми е като втори дом. Снимаме, караме. SkateLife!

Asphalt: Вчера докато се возехме в колата, ти спомена за продукцията, която идва от NETFLIX, и с която ти обиколи доста държави. Знам, че е тайна, но все пак нещо малко да споделиш?

Кристиян: Не мога да кажа много, но бяхме в Тайланд и във Виентам. Снимахме за NETFLIX кратък клип. Това мога да ви кажа само. Ще го видите! От някакви клипчета в Instagram и Youtube стигнах до телевизията, което за мен е огромно нещо.

maxresdefault

Asphalt: Не се бе връщал в България от 9 години. И сега бе поканен на Burgas Skate Open. Как ти се стори?

Кристиян: Дааа, беше много добре. Най-якото беше, че отново успях да опитам българската храна.

Аз преди да замина за Барса не карах скейт и идея си нямах, че съществува такова нещо. Сега като се връщам, виждам, че вече има сцена, има хора, каращи наистина добре. На състезанието се видя, че всички бяха много добри. Скейтпарка в Бургас е малко странен, но аз принципно по паркове не карам много.

Asphalt: Кой ти направи впечатление?

Кристиян: Явор Вечерников определено си личи, че има стил. Също Виктор Йорданов…Българите карат много и се развиват бързо.

Asphalt: Сега се прибираш за Испания? Какво следва след това?

Кристиян: Прекарах един месец в Тайланд и Виетнам, прибрах се за два дена в Испания и сега тук. Сега ще си почина малко. Имам около месец по свободно време и след това Канада и Италия. Ама то това си е живота – нагоре и надолу, самолети, куфари и много каране. Много яки неща ми се случават в момента и изобщо не се оплаквам. На 18 години съм и всичко е супер!

Последното нещо, което ми се случи е HAWKERS – компания за очила, която ме взе в отбора си, заедно с Nyjah Huston, Boo Johnson и Felipe Gustavo. Хванаха и Лео Меси за рекламно лице.

IMG_0510

Asphalt: Пожелаваме ти да продължаваш напред! Какво ще кажеш на българските скейтъри?

Кристиян: Ами каквото им казах преди това. Да карат и да не забравят кои са. Те знаят за какво става на въпрос. Трябва да се излиза навън и така нивото ще се вдига много повече. Научават се много повече неща не само за карането, а и за живота.

Asphalt: Радвам се, че поговорихме!

Кристиян: И аз! Надявам се да се видим скоро пак в България!