КРИСТАЛ – нова градска марка дрехи от висок клас

Идеята се заражда през лятото на 2017 г. в двама отколешни приятели, споделящи общи интереси и вкусове към музика и мода. Мартен Роберто – диджей, ТВ/радио водещ, продуцент и артист. Никола Владимиров – Белия, който пък е отдал последните 15 години от живота си на сноуборд и скейт сцената, както и на стрийтуеъра. Той е един от основателите на сноуборд списанието Whiteroom, важна част от екипите на магазини Contrabanda, Foot Court и брандът за дрехи Brocode Wear.

ДНК-то на КРИСТАЛ е създаването на експериментална колекция дрехи, която не се съобразява с пазара и желанията на масовия потребител. Тя е личен техен прочит на модата, която харесват – симбиоза между уличен стил и класически градски силуети. Двамата стоят зад всичко в целия производствен процес – избора на материи, кройки, шев и печат.

Името КРИСТАЛ е референция към емблематичната локация в София и настоява за налагането му като локален столичен бранд. Логото е дело на прогресивния дизайнер и фотограф Георги Панчев.

Мартен и Никола имат огромния късмет Лили Иванова да хареса колекцията им. В нея те разпознават стил, класа, бунт и безвремие, което е и посланието на марката.

КРИСТАЛ стартира с 8 монохромни артикула, сред които акценти са овърсайз т-шърт, овърсайз суичър без цип, деним яке и деним панталон.

За да разберетe къде може да намерите продукти на марката – последвайте kristal.thebrand в Instagram.

Фотограф: Диляна Флорентин